Şimşek: Büyüme yüzde 3-3.5 olabilir

29.09.2014 - 12:21 | Son Güncelleme :

Maliye Bakanı Şimşek, Yüzde 3-3.5 düzeyinde bir büyüme rakamıyla karşılaşabiliriz dedi

https://i.bigpara.com/i/55big/mehmet_simsek_650_11.jpg



Maliye Bakanı Şimşek, Yüzde 3-3.5 düzeyinde bir büyüme rakamıyla karşılaşabiliriz dedi.

Dünya Ekonomik Forumu'na (WEF) katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bloomberg HT'nin sorularını yanıtladı. Şimşek, Yüzde 3-3.5 düzeyinde bir büyüme rakamıyla karşılaşabiliriz dedi.

2014 yılında öngörülmeyen birçok olay yaşandığını belirten Şimşek, gıda fiyatlarının kuraklık ve jeopolitik gerginlikler sonucu arttığını dile getirdi. Enflasyonda yakında zirveyi bulunacağını söyleyen Şimşek daha sonra aşağı yönlü trendin başlayacağını belirtti.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Türkiye'nin en büyük ticaret ortağı Avrupa Birliği'nde (AB) ekonomik büyümenin neredeyse durduğunu söyleyen Maliye Bakanı orta vadeli planın son rötuşlarının gerçekleştirildiğini ve yakında açıklama yapılacağını ifade etti.

Şimşek enflasyonla ilgili olarak, Enflasyonun kontrolden çıkması için en ufak bir neden yok. Enflasyonun bir kısmı ithal fiyatlardan da kaynaklanıyor diye konuştu.

Bankacılık sektörünün en sağlıklı olduğu ülkelerden birinin Türkiye olduğunu kaydeden Şimşek kamu maliyesi dengesi anlamında da Türkiye'nin en iyi durumdaki ülkelerden biri olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Şimşek açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Jeopolitik risklere karşılık Türkiye makul düzeyde büyüyor. Türkiye'nin kredi notunun aşağı revize edilmesi yanlış olur ve büyük resim türkiye'nin kredi notunun devam ettirilmesine işaret ediyor. Fed kısıntıya gidebilir ancak AMB'den parasal genişleme bekleniyor dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi