Simitis: Türkiye`nin tutumu acımasız

21.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Türkiye`de cezaevlerine yapılan operasyonlara Atina sert tepki gösterdi. Yunanistan Başbakanı Kostas Simitis operasyonlar için `acımasız tutum` ifadesini kullandı. Başbakan Simitis, Türk güvenlik güçlerinin kendilerini en ufak bir şekilde savunma imkanı bulunmayan insanlara karşı tutumu acımasızdır dedi.
Türkiye`de insan haklarının uygulanmadığını ileri süren Simitis, AB üyesi olmak isteyen her ülkede olduğu gibi Türkiye`de de insan haklarına saygı gösterilmesini istediklerini söyledi. Katılım Ortaklığı Belgesi`ni de savunan Simitis, bunun Türkiye`nin bir hukuk devleti olması için iyi bir araç teşkil ettiğini belirtti.
Eski bakan Teodoros Pangalos önderliğinde 58 milletvekili de parlamento başkanlığından gelişmelere ilişkin tavır alınmasını istedi. Pangalos, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi nezdinde Türkiye`nin kınanması için harekete geçilmeli dedi.


Türkiye`de insan haklarının çiğnendiğini, bu `gerçeğin` uluslararası toplumca da vurgulandığını iddia eden Hükümet Sözcüsü Dimitri Reppas da, milletvekillerinin girişimini destekledi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı`nın önümüzdeki günlerde konuya ilişkin girişimleri olacağını açıklayan Reppas, Parlamento Başkanı Apostolos Kaklamanis`in de konuyu AB Parlamentosu ve AK Parlamenterler Asamblesi`ne götüreceğini belirtti. Reppas, Türkiye Avrupa`ya uzaklaştı dedi.
(RADİKAL)

 

Hisse Başarıyla eklendi