`Şimdi kar realizasyonu zamanı`

18.02.2013 - 14:46 | Son Güncelleme :

PIMCO`nun CEO`su E-Erian, hisselerdeki yükselişin suni olduğunu savunarak, Kâr realizasyonu zamanı dedi...

https://i.bigpara.com/i/55big/el-erian.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/el-erian.jpg">PIMCO`nun CEO`su E-Erian, hisselerdeki yükselişin suni olduğunu savunarak, Kâr realizasyonu zamanı dedi.

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co.`nun CEO`su Muhammed El-Erian, hisse fiyatlarını 5 yılın zirvesine taşıyan son yükselişin temellerle desteklenmediğini söyledi.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Hisse senetlerdeki sıçramanın Fed`in son 5 yılda finansal sisteme enjekte ettiği 2 trilyon doları aşan likiditeden kaynaklandığını vurgulayan El-Erian: Hisselerin suni olarak yüksek olduğunu ve merkez bankalarının giderek etkinliğini kaybetmesinden ötürü bunu sürdürmenin zorlaştığını düşünüyoruz. O nedenle kâr realizasyonu ve daha iyi giriş noktaları için bekleme zamanı dedi.

Öte yandan Standard&Poor`s`un yüzde 45 düşmesiyle takip eden 2008-2009`daki gibi bir durum beklemediğini dile getiren El-Erian, yine de fiyatların politikanın sunduğunun önünde gittiğine dikkat çekti.

Merkez bankalarının parasal genişleme stratejileri konusunda birbiriyle çelişen düşüncelere sahip olan El-Erian, merkez bankalarının hamlelerinin bir yandan mali politikalardaki başarısızlıktan ötürü gerekli olduğunu, ancak öte yandan da kur savaşlarına neden olabileceğini söyledi.

El-Erian, bunun hem dibe vuruş yarışı olabileceğini, hem de risk alımlarını destekleyerek işe yarayabileceğini belirtti.

 

Hisse Başarıyla eklendi