Sigortacılıkta da ‘faizsiz’ dönem

29.05.2017 - 09:46 | Son Güncelleme :

Şimşek, faiz hassasiyeti nedeniyle geleneksel sigorta ürünlerine mesafeli yaklaşan vatandaşlara yönelik "katılım sigortacılığı"nı finans sistemine kazandırmak için başlattıkları çalışmaların son aşamaya geldiğini bildirdi.

https://i.bigpara.com/i/55big/12102015_mehmet_simsek.jpg

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortak risk paylaşımı ile dayanışma esaslarına dayanan ve "tekafül" olarak adlandırılan katılım sigortacılığının önemli gelişmeler gösterdiğini ifade etti. Katılım sigortacılığında sigortalıların kendi tazminat taleplerinin ve diğer katılımcıların tazminat taleplerinin karşılanmasını teminen oluşturulan fona katkıda bulunduklarını belirten Şimşek, fonun sigortacılık faaliyeti yapmasına izin verilmiş sigorta şirketi tarafından yönetildiği ve ortak risk paylaşımı ile dayanışma esaslarına dayandığını kaydetti.

PİYASALARDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN... 

RİSK FONUNDA TOPLANACAK

Haberin Devamı

Şimşek, risk transferi esasına dayanan geleneksel sigorta sisteminden farklı olarak risk paylaşımına dayanan katılım sigortacılığı sisteminde, katılımcıların ödediği primlerin sigorta şirketine ait olmadığına dikkati çekti. Primlerin katılımcılara ait olan risk fonu adı verilen bir fonda toplandığını ve dönem sonunda fonda kalan tutarın katılımcılara iade edildiğini vurgulayan Şimşek, “Riskin meydana gelirse, katılımcının zararı risk fonu tarafından karşılanır” dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi