Sezer; Türk İş Merkezleri Kurulması Yararlı Olacaktır

24.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Cumhurbaşkani Ahmet Necdet Sezer, Kardeş Cumhuriyetlerde İş Ve Yatirim Yapacak Girişimcilerimize Destek Olunmasi Amaciyla Türk İş Merkezleri Kurulmasi Yararli Olacaktir


İSTANBUL (A.A) - 24.11.2000 - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, kardeş cumhuriyetlerde iş ve yatırım yapacak girişimcilere destek olunması amacıyla Türk iş merkezleri kurulmasının yararlı olacağını bildirdi. İstanbul`da başlayan 2. Türk Cumhuriyetleri İşadamları Kurultayı`na bir mesaj gönderen Sezer, Türkiye`nin ortak tarihi, dini ve kültürü paylaştığı Kafkasya ve Orta Asya cumhuriyetleriyle bağımsızlıklarını kazandıklarından bu yana yakın ilişkiler kurduğunu, ticari ve ekonomik işbirliğini hızla geliştirdiğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Sezer mesajında, Türk cumhuriyetlerinin ekonomik bağımsızlıklarının güçlendirilmesi ve serbest piyasa ekonomisine geçiş sürecinde kısıtlı olanaklarını seferber etmek suretiyle katkıda bulunan ülkemizin bu yaklaşımı özenle sürdürmek ayrıca işbirliğini derinleştirmek ve kurumsallaştırmak kararlılığında olduğunu vurguladı.


KAMU DESTEĞİNİN SÜRDÜRÜLMESİ ÖNEM TAŞIYOR

Kardeş cumhuriyetlere yönelik ekonomik ve ticari atılımlarda kamu ve özel kesim arasında eşgüdüm sağlanmasının ve bu ülkelerin henüz serbest piyasa ekonomisine geçmedikleri dikkate alınarak, Türk girişicilerine kamu desteğinin sürdürülmesinin önem taşıdığını vurgulayan Sezer, şunları söyledi: Türk kamu ve özel kesiminin bölgede yeni bir yatırım ve ticaret stratejisi geliştirmesi ve bu ülkelere çağdaş yatırımcı anlayışla yönelmenin gerektiğini düşünüyorum. Bu çerçevede kardeş cumhuriyetlerde iş ve yatırım yapacak girişimcilerimize destek olunması amacıyla Türk iş merkezleri kurulması yararlı olacaktır. Sezer mesajında, Kafkasya ve Orta Asya petrol ve doğalgazının Batıya ulaştırılmasının, Türkiye`nin Avrasya ulaşım ve iletişim koridorlarında yer almasını sağlayacak tasarıların gerçekleştirilmesinin, bölgeyle ilişkilerimizde öncelikli bir konuma sahip olduğunu belirterek, bu tasarıların Türk cumhuriyetleriyle işbirliğimizi ortak çıkarlara dayalı karşılıklı bir ekonomik bağımlılık boyutuna taşıyacağını, aynı zamanda bu cumhuriyetlerde sürdürülebilir kalkınma olanağı sağlayabileceğini dile getirdi.
 

Hisse Başarıyla eklendi