Sezer Köşk seçimi için ne dedi?

18.07.2007 - 11:24 | Son Güncelleme :

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, cumhurbaşkanlığı süresinin 5+5 olmasına karşı çıkarak bir defalığına 7 yıllık seçilmesi gerektiğini söyledi

https://i.bigpara.com/i/55big/ahmednecdetsezer.jpg

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, cumhurbaşkanın 5+5 <ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/ahmetnecdetsezer45.jpg" align="right" vspace="5">sistemiyle iki defa seçilmesine karşı çıktı. ``Türkiye için en uygunu 7 yıllığına tek dönem görev yapması`` diyen Sezer, yeni cumhurbaşkanının Meclis dışından da seçilebileceğini söyledi.

CNNTURK

Çankaya Köşkü’nde çeşitli sivil toplum örgütü yöneticilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Sezer, cumhurbaşkanın 5+5 sistemiyle iki kez seçilmesinin Türkiye`nin yapısına uygun olmadığını söyledi.
 
Divriği Kültür Vakfı Başkanı Arif Ali Atay, Cumhurbaşkanı Sezer’in, ‘5+5 yönteminin efektif olmadığını, 7 yıllığına bir kez seçilmesinin daha uygun olacağını söylediğini’ belirtti.
 
"Parlamento dışından da olabilir"
 
Sezer, yeni cumhurbaşkanının kendisi gibi parlemento dışından seçilebileceğini de belirtti.
 
Divriği Kültür Derneği Başkanı Ali Yılmaz da, Sezer’in dışarıdan bir ismin de cumhurbaşkanı olabileceğini, önemli olanın Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine bağlılık olduğunu belirttiğini iletti.
 
Sezer, mezun olduğu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi yönetici ve öğrencilerini kabülü sırasında ise, “Ağustos sonuna kadar yeni cumhurbaşkanının seçilmiş olacağını düşünüyorum” dedi.
 
“Siyasetten uzak kalacağım”
 
Tokat Turhal Ulutepe Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri ise Sezer için yazdıkları şiiri okuyarak Cumhurbaşkanı’na görevini sürdürmesi yönünde dileklerini iletti. Sezer, net bir ifadeyle “Siyasetten uzak kalacağım” dedi.
 
Ulutepe Kültür ve Dayanışma Derneği Yöneticisi Murat Birbir, Cumhurbaşkanı Sezer’in “Siyasetten uzak kalacağım. Verdiğim hizmetler yeterli. Parlamento seçtikten sonra görevi bırakacağım” dediğini söyledi.
 
Cumhurbaşkanı Sezer kabulleri sırasında “Hukuku çok iyi bildiğiniz sürece hiçbir şeyden korkmayın, cesur olun. Ancak cesur olmak da tek başına yetmez, kararlarınızdan da emin olun” mesajını verdi.

 

Hisse Başarıyla eklendi