Sezer`in ilk durağı Özbekistan

17.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eşi Semra Sezer ile birlikte Orta Asya Türk Cumhuriyetleri`ni kapsayan bir tura çıktı. Ziyaretin ilk durağı olan Özbekistan`ın başkenti Taşkent`te Cumhurbaşkanı İslam Kerimov ile görüşen Cumhurbaşkanı Sezer`i, Taşkent Havaalanı`nda Özbekistan Başbakanı Utkur Sultanov karşıladı.
Havaalanı`ndan Dormen ikametgahına geçen Sezer, burada Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov tarafından resmi törenle karşılandı. Sezer ile Kerimov`un görüşmesine Devlet Bakanı Abdulhaluk Çay, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Faruk Loğoğlu ve Türkiye`nin Taşkent Büyükelçisi Umur Apaydın da katıldı.


İki Cumhurbaşkanı`nın görüşmesinin ardından heyetlerarası görüşmelere geçildi. Sezer, ziyareti sırasında Kazakistan`ın Türkistan kentinin 1500. kuruluş yıldönümü etkinliklerine ve onarım işlemleri Türk Hükümeti`nce yapılan Hoca Ahmet Yesevi Türbesi`nin açılışına da katılacak. Sezer`in, Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan`ı da kapsayan Orta Asya turu 20 Ekim`e kadar sürecek. (FİNANSAL FORUM)

 

Hisse Başarıyla eklendi