Sezer`den Yolsuzlukla Mücadeleye Destek

04.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Cumhurbaşkanı Sezer`in saydam bir devlet yapısı oluşturulması için devletin yolsuzluk hastalığından mutlaka kurtarılması gerektiğini düşündüğü açıklandı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer`in, yolsuzlukların ortaya çıkarılmasına yönelik mücadeleyi desteklediği açıklandı.


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Basın Başdanışmanı Metin Yalman, Çankaya Köşkü`nde düzenlediği haftalık bilgilendirme toplantısında, yolsuzluk soruşturmalarıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Sezer`in görüşlerinin sorulması üzerine ise şunları söyledi:


Cumhurbaşkanımız, yolsuzluklar konusundaki düşüncelerini çeşitli vesilelerle kamuoyuna açıklamıştır. Cumhurbaşkanımız, Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda söylediği gibi, yolsuzlukları Türkiye`nin en önemli sorunları arasında görmekte; toplumsal düzeni ve kamu kaynaklarını aşırı derecede yıpratan yolsuzlukların toplumsal bir hastalık olarak kabul edildiğini vurgulamaktadır. Yolsuzluğun olumsuz etkilerinin önce demokrasinin temelini oluşturan hukuk devleti ilkesi alanında görüldüğünü belirten Sayın Cumhurbaşkanı, yolsuzluğun giderek toplumda güvensizlik ortamının doğmasına neden olduğuna işaret etmektedir. Cumhurbaşkanımız yolsuzlukların yasal otoriteye karşı duyulan saygıya büyük zarar verdiğini, toplumsal ve bireysel etiğin aşınmasına ve sosyal çöküntüye neden olduğunu dile getirmektedir. Devletin yolsuzluk hastalığından mutlaka kurtarılması gerektiğini ifade eden Sayın Cumhurbaşkanı, bunun için saydam bir devlet yapısı oluşturulmasının zorunlu olduğuna işaret etmektedir.


Yalman, Cumhurbaşkanı Sezer`in yurt içi yolculuklarında kullanması için TCDD tarafından özel bir vagon hazırlandığı yönündeki haberlere açıklık getirdi. Cumhurbaşkanı Sezer`in, programı elverdiği ölçüde yurt içi gezilerinde tren yolculuğu yapmayı düşündüğünü belirten Yalman, ancak bunun özel vagon ile olmayacağını kaydetti. Yalman, Sayın Cumhurbaşkanımız, `Bazı yurt gezilerinde bir vatandaş olarak trenle yolculuk etmeyi düşünmekteyim. Ancak özel bir vagonla bu yolculuğu yapmayacağım` demiştir diye konuştu. (YENİ BİNYIL)
 

Hisse Başarıyla eklendi