Sermaye Piyasasi Kurulu`nun ımkb Baskanligi`na Hitaben 23.10.1997 Tarih Ve Deda10/150711662 Sayili Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

23.10.1997 - 00:00 | Son Güncelleme :


"Ilgi:26.09.1997 tarih ve DEDA-10/1344-10610 sayili yazimiz. Alternatifbank A.S. hisse senetleri uzerinde manipulatif islem yaptiklari veya bu islemlere istirak ettikleri tespit edilen ve haklarinda islem yasagi getirilen kisiler ilgi yazimizla Borsaniza bildirilmistir.
Inceleme surecinde; bu kisilerin Soymen A.S., General Finans A. S., Alan A.S., Finans Yatirim A.S. ve Tektas A.S. nezdinde Arzu Yaman ve bu hesaplarda islem yapmaya yetkili Mehmet Gursel araciligiyla Alternatifbank A.S. hisse senetleri uzerinde islem yapmaya devam ettikleri tespit edildiginden; Kurulumuz Karar Organi`nin 23.10.1997 tarih ve 31/1667 sayili toplantisinda Arzu Yaman ve Mehmet Gursel`e de Borsaniz`da islem yapma yasagi getirilmesi kararlastirilmistir. Buna gore;
-Bu kisilere ait hisse senetleri uzerinde hic bir sekilde virman islemi yapilmayacaktir.
-Araci kuruluslar, bu kisilere ait olup kasalarinda veya Takasbank`da tuttuklari hisse senetlerini hesap sahiplerine teslim edecekler ve teslim ettikleri bu hisse senetlerinin seri numaralarini Takasbank`a bildirileceklerdir.
-Fiziki teslim yapilan hisse senetleri dolasimdan cekilmis hisse senetleri olarak kabul edilecek ve bunlarar ait seri numaralari butun araci kuruluslara bildirilerek soz konusu senetlerin Kurulumuza kayit yaptirmaksizin Borsada satilamayacagi ve dolayisiyla takas yukumlulugunun yerine getirilmesinde takasa kabul edilmeyecegi Takasbank tarafindan butun uyelere duyurulacaktir.
Bilgi edinilmesini ve uyelerinize duyurulmasi icin geregini rica ederim.
Prof. Dr.Muhsin MENGUTURK
Kurul Baskani " (IMKB BULTEN)
 

Hisse Başarıyla eklendi