`Sendikalar nereye dökülürse dökülsünler`

17.07.2003 - 10:11 | Son Güncelleme :


Başbakan Tayyip Erdoğan, sokağa dökülmeye hazırlanan işçi ve memur sendikalarına sert uyarılarda bulundu. 19 Mayıs Spor Salonu`nda yapılan AK Parti Trabzon İl Kongresi`nde partililere hitap eden Erdoğan, işçi ve memur sendikalarına yönelik eleştirilerini sürdürdü.

Memur sendikalarının, son zamma karşılık `sokağa döküleceklerini` duyurduklarını hatırlatan Erdoğan, `Nereye dökülürlerse dökülsünler. Ne memur karşıtıyım, ne işçi. Onlara canım feda. Onların sırtından siyaset yapmaya çalışanlar var. İdeoloji giydirmeye kalkışanlar var` dedi. `Devletin malı deniz, yemeyen domuz` anlayışından artık vazgeçilmesi gerektiğini kaydeden Başbakan Tayyip Erdoğan, `Varsa vereceğiz, yoksa ne vereceğiz. İşçi sendikaları da verebileceğimizden fazlasını istiyorlar. Bu parayı verirsek ülke batar` şeklinde konuştu.

Bu arada, Başbakan Yardımcı Mehmet Ali Şahin, ücret zamlarına tepki gösteren sendikaların, eylemleriyle ilgili ilginç bir yorumda bulundu. Şahin, Bursaspor yöneticilerini kabulünde yaptığı açıklamada, eylemlerin, sosyal ve ekonomik durumdan öte,

sendika ve konfederasyonların rekabetinden kaynaklandığını belirterek, `Sendikalar sadece üyelerini düşünüyor, biz ise 70 milyonu düşünüyoruz` dedi. Memurlara yapılan zam ile işçilere önerilen zammın bütçe imkanlarını zorladığını kaydeden Şahin, `İşçi ücretlerine önerdiğimiz zam teklifinde değişikliğe gitmeyeceğiz` dedi.


 

Hisse Başarıyla eklendi