Şekeroğlu Plastik Hedef Büyüttü

01.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Hammadde kullanımı açısından yılda 2700 ton üretim kapasitesin sahip olan Şekeroğlu Kimya Plastik, her geçen gün kendini geliştirerek büyük yatırımlara imza atıyor.


Konya`da faaliyet gösteren Şekeroğlu Kimya Plastik Sanayi A.Ş. yatırımlarına hız verdi. 1979 yılında ambalaj sektörüne adım atan firma, dünya çapında bir firma olmayı hedefliyor. Hammadde kullanımı açısından yılda 2700 ton üretim kapasitesin sahip olan Şekeroğlu Kimya Plastik, her geçen gün kendini geliştirerek büyük yatırımlara imza atıyor. Başta deterjan ve temizlik maddeleri olmak üzere gıda, inşaat gibi sektörler içinde ambalaj üreten firma geniş bir pazar ağına sahip.
Firmalarının alanında Türkiye`deki ilk 5 kuruluştan biri olduğunu belirten Şekeroğlu Kimya Plastik Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Şekeroğlu, `Hedefimiz bu sektörde dünyada isim ve sahibi olmaktır. Bu doğrultuda yatırımlarımız devam ediyor` dedi. Şekeroğlu, teknolojik anlamda çok güçlü bir ekiplerinin olduğunu vurgulayarak, `Bizim sektörde duayen olmak gibi bir amacımız var. Bunun içinde ekibimiz eğitimlerini ve çalışmalarını sürdürüyor. Sektörle ilgili dünyadaki bütün fuarları, seminerleri ve organizasyonları yakından takip ediyoruz. Bu bağlamda sadece Türkiye`de değil, dünya çapında bir marka olabilmek için geceli gündüzlü çalışıyoruz` dedi.


YETİŞMİŞ ELEMAN SIKINTISI;

İlk etapta mevcut yerlerini genişlettiklerini, yurtdışından yeni ekipmanlar getirttiklerini kaydeden Şekeroğlu, `Ayrıca organize sanayi bölgesinde yer alacak olan 165 bin metrekarelik tesisin çalışmalarına başladık` dedi. Belçika, Almanya ve Avusturya gibi ülkelere ihracat yaptıklarını anlatan Şekeroğlu, ISO 9000 içinde çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü bildirdi. Yetişmiş eleman sıkıntısının sektörün en büyük sorunu olduğunu belirten Şekeroğlu şöyle devam etti: `Anadolu`daki tüm sanayicilerin ortak sorunu olan yetişmiş eleman sıkıntısı bizim sektöründe en temel sorunlarından biridir. Türkiye`deki üniversitelerimizde maalesef petro kimya ile ilgili bölümler yok. Bu özellikle plastik sektörü için büyük eksiklik. Buna üniversitelerin, devletin ve Milli Eğitim Bakanlığı`nın bir çözüm bulması gereklidir.`
(FİNANSAL FORUM)

 

Hisse Başarıyla eklendi