Şekerbank 47`inci yılını kutluyor

12.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Şeker pancarı üreticisi ve şeker sektörünün finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 1953 yılında Pancar Kooperatifleri bankası olarak kurulan Şekerbank, kuruluşunun 47`inci yılında 182 şube ve 55 trilyon liralık özkaynağa ulaştı.

Şekerbank 48. kuruluş yıldönümünü bugün kutluyor. 1953 yılında Eskişehir`de Pancar Kooperatifleri Bankası olarak kurulmasının ardından 1956 yılında genel müdürlüğünü Ankara`ya taşıyarak Şekerbank adını alan banka, 182 şubesi, 29 adet iştiraki ve yüzde 15 oranında borsada işlem gören yapısıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

Haziran ayında gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurul`da sermayesini 30 trilyon liraya yükselten Şekerbank, 55 trilyon liralık da özkaynak sevyiesine ulaştı.

Sermaye 50 trilyona çıkarılacak

Şekerbank`ın uzun süredir genel müdürlüğünü yürüten Hasan basri Göktan, ilk İktisat Bankası olarak kurulan Şekerbank`ın, şu anda tüm bankacılık işlemlerini yapar hale geldiğini belirterek, `Kamu desteği ve kooperatiflerin katılımı ile kurulan bankamız şimdi halka açık hale geldi. Çalışanlarımızın da hisseleri bulunuyor. Bireysel kredi, tüketici kredileri ve kredi kartları enstrümanlarına ağırlık vermeye başladık. Bir süre önce 30 trilyon liraya çakırdığımız sermayeyi 50 trilyon liraya çıkaracağız` dedi.

Yeni bir enstrüman olarak digital bankacılık sistemi kurmaya hazırlandıklarını ifade eden Göktan, sistem çerçevesinde evlerden televizyon vasıtasıyla bankacılık yapılabilmesine olanak sağlanacağını vurguladı.

Hasan Basri Göktan, hükümetin uyguladığı ekonomik istikrar programı çerçevesinde bankacılık sektörüne düşen payı, yerine getirmeye hazır olduklarını ve yerine getirdiklerini de sözlerine ekledi. (DÜNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi