Şeker Piliç borçlarını yapılandırdı

04.02.2013 - 08:49 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/tavuk2.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/349tavukkusgribi.jpg">Şeker Piliç, icra takiplerinin 3 milyon lirasını öderken 19.6 milyon lira tutarındaki borcunu ise yapılandırdı

Şeker Piliç daha önce başlatılan icra takiplerinin 3 milyon lirasının ödendiğini, alacaklılara karşı olan vadesi geçmiş çek ve faturalardan kaynaklanan toplam 19.6 milyon lira tutarındaki borcun ise sağlanan protokollerle yapılandırıldığını açıkladı.

Şirketten Cuma akşamı KAP`a yapılan açıklamaya göre, ihtiyati haciz yolu ile icra takibine konu olan 28.7 milyon liralık tutar, şirketin aktif toplamının yüzde 10.97`sini oluşturuyor. Takibi yaptıran taraflara olan toplam borç tutarı da 29.6 milyon lira.

Açıklamada ayrıca, 27 Ocak açıklaması hatırlatılarak, ihtiyati haciz sonucu finans kuruluşlarından ek kaynak bulma imkanının ortadan kalkması ve alacaklara ihtiyati haciz konulması sonucu hammadde alım imkanı ortadan kalktığı için, şirketin canlı faaliyetler bölümünün sürdürülebilirliğinin tehlike altına girdiği ifade edildi.

Şeker Piliç gelen icra ve ihtiyati haciz nedeniyle Torunlar Gıda ile ortaklık görüşmeleri sona erdiğini; daha sonra da Banvit ile ön görüşmelere başladığını açıklamıştı.

 

Hisse Başarıyla eklendi