Şeker Kurulu üyeleri belli oldu

20.06.2001 - 00:00 | Son Güncelleme :


IMF`ye verilen niyet mektubu kapsamındaki öncelikli yasalardan biri olarak Nisan ayında çıkarılan Şeker Kanunu`nda öngörülen Şeker Kurulu`nun üyeleri belli oldu.
Atamalara ilişkin Resmi Gazete`nin bugünkü sayısında yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı`na göre, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Abdurrahman Özenbaş, kurul başkanı olarak görev yapacak.

Kurul üyeliklerine ise Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yavuz Civelek, Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı E. Haluk Ayhan, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Sezer, Pankobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Pankobirlik Genel Müdürü Mikdat Çakır getirildiler. Nişasta ve sakaroz kökenli şeker üreten firmalar adına da Amylum Nişasta Şanayi A.Ş`den Mustafa Muzaffer Sayınataç kurul üyesi oldu.

Kurul üyeleri, 5 yıl süre ile görev yapacak.
Resmi Gazete`de 19 Nisan 2001`de yayımlanan Şeker Kanunu`nda, ilgili mevzuatın uygulanmasını sağlayacak olan gelişmeleri denetleyecek, sonuçlandıracak, düzenlemeleri ve yasayla verilen diğer görevleri yapmak üzere, Şeker Kurulu ve sekreteryadan oluşan bir Şeker Kurumu`nun kurulması öngörülmüştü.

Şeker Kurulu, yurtiçindeki talebe ve güvenlik stoklarına yönelik A ve B türü şeker üretim kotalarını belirleyerek, iptal ve transferleri hakkında kararları alacak ve uygulayacak. Kanunda belirtilen idari para cezalarını uygulayacak olan kurul, iç fiyat, arz-talep dengesi ve spekülatif etkileri dikkate alarak şeker ticaretinde yapılması istenen düzenlemeler konusunda görüşlerini Dış Ticaret Müsteşarlığı`na bildirecek.
 

Hisse Başarıyla eklendi