Seçimin İlk Mağlubu

13.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


CNN`nin seçim gecesi gaflarının faturası Bernard Shaw`a çıktı. Ünlü haberci Shaw, 20 yıldır çalıştığı CNN`e gözyaşlarıyla veda etti.


ABD tarihinin en ilginç başkanlık seçimlerinde kazanan hala belli olmadı. Ancak seçimin ilk kaybedeni CNN`in ünlü muhabiri Bernard Shaw oldu. 7 Kasım gecesi kötü bir sınav veren ve dünya medyasıyla birlikte liderleri bile yanıltan CNN`de yaprak dökümü başladı. Gaflarla ve skandallarla dolu seçim yayınının sorumlularını arayan CNN yönetimi gecenin sunucusu ünlü televizyoncu Bernard Shaw`ın işine son verdi. Shaw, USA Today gazetesi tarafından seçimin en kötü sunucusu seçildi. En yavaş konuşan sunucu sıfatıyla bu ünvana layık görülen Shaw, bu fiyasko sonrası istifaya zorlandı.


ÖZÜR DİLEDİ AMA..

1988`den beri Amerikan seçimlerinin sunuculuğunu başarıyla yürüten Shaw, bu kez yaptığı hatalarla CNN`in alay konusu olmasına yol açarken kendisi de işinden oldu.
Seçim gecesinin yıldızları bütün sonuçları en önce duyuran ABC ve CBS televizyonları oldu. CNN ise gaf üs tüne gaf yaptı. İlk gaf internet sitesinde yaşandı ve senato seçimlerinde az oy alan adaylar seçimi kazanmış gibi gösterildi. 10 dakika sonra durumun farkına varan Shaw özür dileyerek durumun düzeltildiğini söyledi. Seçimin kilit eyaleti Florida sonuçlarında üç kez değişiklik yaptı. Önce Gore`un kazandığını söyledi.


Sonra Florida`yı belirsizler hanesine yazdı. Son olarak TSİ 06.00 sularında Florida`yı Bush`un kazandığını açıklayarak Bush`u başkan ilan etti. Ardından da Yeni başkan George Bush anonsuyla Bush belgeseli yayınlanmaya başlandı. Bu dakikalarda diğer televizyonlarda Florida sonuçlarının kesinleşmediği haberleri yayınlanıyordu. Durumu fark eden CNN, belgeseli apar topar yayından kaldırdı. Florida Eyaleti`nde Bush`a yazılan 25 delegeyi de sildi.


YAŞLI GÖZLER;

Bu skandalın sorumlusu olan Bernard Shaw izleyicilerden özür diledikten sonra birkaç espriyle durumu kurtarmaya çalıştıysa da başarılı olamadı. ve CNN`de yayınlanan Inside Politics programında yaşlı gözlerle ayrılacağını açıkladı. 1995 yılında Oklahoma`daki bombalama olayını sunuşuyla Emmy ödülü kazanan 60 yaşındaki Shaw, kurulduğu günden beri, 20 yıldır CNN`de çalışıyordu. Shaw 1988 yılındaki başkanlık seçiminde ismini duyurmuştu. Shaw, Baba Bush ile Michael Dukakis arasındaki tartışmayı yönetmişti. Asıl ününü ise 1991`de Körfez Savaşı`nın başında Bağdat`tan yaptığı yayınlarla elde etmişti. (SABAH)

 

Hisse Başarıyla eklendi