Seçimi çözüm süreci kazandı

01.04.2014 - 10:14 | Son Güncelleme :

Güneydoğulu işadamları yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi

https://i.bigpara.com/i/55big/cozum_sureci111.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/cozum_sureci111.jpg">Güneydoğulu işadamları yerel seçim sonuçlarını, “Seçimleri kazanan çözüm süreci olmuştur. Barışın kalıcı hale gelmesiyle bölgeye önemli yatırımlar gelecek. İstikrarla birlikte ekonomik faaliyetler ve yatırımlar artacaktır” şeklinde değerlendirdi.

Güneydoğu Anadolu bölgesindeki işdünyası temsilcileri, 2014 yerel seçim sonuçlarının ekonomik istikrar ve çözüm sürecinin devamına işaret ettiğini belirterek, çözüm sürecinin kalıcı barışa dönüşmesi halinde bölgede bugüne kadar yatırım yapılamayan illere önemli yatırımların geleceğini söylediler.

Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, “Kazanan çözüm süreci olmuştur” derken, Gaziantep Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (GTO) Eyüp Bartık, “İstikrarla birlikte yatırımlar ve ekonomik faaliyetler devam edecek” diye konuştu. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ŞUTSO) Eyüp Sabri Ertekin, “Yatırımlar pozitif yönde ivme kazanacak” dedi.

‘Yatırımlar hızlanacak’

DOGÜNSİFED Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu, yerel seçimlerden çözüm sürecinin aktörlerinin daha başarılı çıktığını kaydederek, “Kazanan çözüm süreci olmuştur” dedi. Bedirhanoğlu, şunları söyledi:

“Yerel seçimlerde istikrarın getireceği kazanımlarla hem ekonomi, hem de çözüm süreci kazanmıştır. Önümüzdeki dönemde gerekli adımlar atılır ve barış kalıcı hale gelirse bölgede önemli yatırımların yapılması girişimleri de hızlanacaktır. Yatırımların kısa sürede sonuçlanması belki mümkün olmaz ama yatırım algısının güçlendirilmesiyle mesafe alınacak ve yatırımlar artacaktır.”

Büyük ölçekli yatırımların zamanla gündeme geleceğini ifade eden Bedirhanoğlu, şöyle konuştu:

“Oluşan iklimin seçimden sonra daha da güçleneceğini düşünüyorum. Büyük yatırımlar hemen, kısa sürece olacak diye bir şey yok. Barış sürecinin başlamasından itibaren yatırımcıların bölgeye sürekli ziyaretleri, yatırım ortamı açısından incelemeleri oldu. Diyarbakır’da yatırımlar başladı. Zamanla bunların hem sayısı, hem de büyüklüğü artacaktır. Barış ve istikrarın devamı halinde önümüzdeki dönemde bölgede büyük yatırımların olacağı inancındayım.”

 

Hisse Başarıyla eklendi