Savunma Sanayii Sempozyumu

07.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



-Msb Dış Tedarik Daire Başkanı Tuğgeneral Alnıak: -Bizim Ordumuz Büyük Bir Ordudur, İhtiyacı Da Büyüktür. Bunun Maliyetine De Hepimiz Katlanacağız

ANKARA (A.A)- 07.11.2000 - Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Dış Tedarik Daire Başkanı Tuğgeneral Oktay Alnıak, Türk ordusunun büyük bir ordu olduğunu belirterek, Büyük ordunun ihtiyacı da büyüktür, bunun maliyetine de hepimiz katlanacağız dedi. Savunma Sanayii Müsteşarlığı`nın Bilkent Otel`de düzenlediği, Savunma Sanayi`nin Dünü, Bugünü ve Yarını konulu sempozyum kapsamında, öğleden sonraki panel bölümünde konuşan Tuğgeneral Alnıak, tedarik için para, insan, itibar ve prestij gerektiğini ifade etti. Tuğgeneral Alnıak, tedarikte hata yapılamayacağını ve adaletli davranılması gerektiğini, uygun teknolojinin de zamanında yakalanmasına işaret etti. FNSS Savunma Sistemleri A.Ş Genel Müdürü Hüseyin Esenergül de, uluslararası pazarlarda, hükümetin desteğini gördüklerini kaydettiği konuşmasında, savunma sanayiinde başlangıçtan bugüne geçen sürede alınan mesafenin, önemli bir süreç olduğunu söyledi. Esenergül, gelinen noktada ayrıca, Türk savunma sanayi şirketlerinin globalleşme ve Ar-ge`ye önem veren, teknoloji ihraç edebilen bir yapıya kavuştuklarını vurguladı. Otokar A.Ş Genel Müdürü Kudret Önen ise milli savunma sanayinin, milli şirketler tarafından geliştirilmesinden yana olduklarını belirtirken, sanayinin gelişmesini etkileyen bir takım sorunlar bulunduğunu, bu sorunların kısa zamanda çözüleceğinden emin olduğunu sözlerine ekledi.

-ARTIK DENİZALTI YAPILABİLİYOR-

Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Karadeniz de, güçlü bir silahlı kuvvetler birliğine, Türkiye`nin tartışmasız ihtiyacı bulunduğunu söyledi. Güçlü silahlı kuvvetleri olmayan bir ülkenin, güçlü dış politikası olmayacağına işaret eden Karadeniz, Türkiye`nin teknoloji devrini kaçırdığını, bilgisayar çağını da göremediğini bildirerek, Ama internet çağını yakalayacağımızdan ümitliyim diye konuştu. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı`ndan Deniz Kurmay Albay Adnan Akbal, deniz kuvetlerinin yurtiçi gemi üretimi hakkıda bilgi verdi. Türkiye, dünyada denizaltı üretebilen nadir ülkelerden biridir diyen Akbal, yurtiçinde fırkateyn, denizaltı, hücümbot üretimi yapıldığını bildirdi. Savunma Sanayii Müsteşar Yardımcısı Faruk Özlü ise Off-set uygulamaları konusunda bilgi verdi.
 

Hisse Başarıyla eklendi