Savcıların görevden alındığı yalanlandı!

18.12.2013 - 14:56 | Son Güncelleme :

Büyük soruşturmayı yürüten savcıların görevden alındığı yalanlanırken operasyonu yürütmek üzere ek savcılar görevlendirildiği açıklandı

https://i.bigpara.com/i/55big/hakimler_2.jpg

Büyük soruşturmayı yürüten savcıların görevden alındığı yalanlanırken operasyonu yürütmek üzere ek savcılar görevlendirildiği açıklandı. Başsavcılıktan yapılan açıklamada önemli ayrıntılara yer verildi.

Türkiye`yi sarsan büyük rüşvet operasyonunu yürüten savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara`nın `görevden alındığı` iddiaları dün gecenin ana konularından bir tanesiydi. İddialar yalanlandı.

Bugün ise konuya farklı bir boyut geldi. Hürriyet`ten Oya Armutçu`nun haberine göre; Ankara`da üst düzeyde bir yetkili, soruşturmayı yürüten savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara`nın şimdilik görevden alınmayacağını ama Savcı Çolakkadı`nın direkt dosyayı yönetmesinin mümkün olabileceğini söyledi.

CANLI BORSA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN...

EK SAVCILAR GÖREVLENDİRİLDİ

Ayrıca polis müdürlerinin görevden alınması nedeniyle gözaltındakilerin mağdur olmaması ve ifadelerin süratle alınması için yeni ek savcıların görevlendirildiğini kaydetti.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi:

Soruşturmalardan 2`si genel olarak imar kanuna ve kıyı kanunu muhalefet etmek şeklinde olup kamu görevlilerinin rüşvet aldığı ve görevini suistimal ettiği iddiaları da bulunmaktadır.

Kolluk makamlarına gelen bilgiler çerçevesinde 13/09/2012, 20/09/2012 ve 14/02/2013 tarihlerinde üç ayrı soruşturma başlatılmış. Bu soruşturmalarda sivil vatandaşların yanında bir kısım kamu görevlileri de şüpheli olarak bulunmakta.

Yargı mercileri yasalar ve görevle ilgili iç düzenlemeleri çerçevesinde hakikatlerin ortaya çıkarılması ve yasal gereğin yapılması için çalışmakta olup yanlış anlamalara sebebiyet vermemek için bu açıklama yapılmıştır.

 

Hisse Başarıyla eklendi