SAVAŞIN GALİBİ BELLİ OLDU

12.02.2013 - 17:15 | Son Güncelleme :

Societe Generele`nin açıkladığı rapor, tekrar alevlenen kur savaşları tartışmasına noktayı koydu...

https://i.bigpara.com/i/55big/soru.jpg

<ımg hspace="10" vspace="5" align="right" src="http://i.bigpara.com/i/55big/dolar_334.jpg">Kur savaşlarının galibi belli oldu. SocGen raporuna göre faizi uzun süre düşük tutacak olan ABD bu savaşın galibi.

Kur savaşları tartışmasının alevlendiği şu günlerde Societe Generele’in raporunda ABD’nin kur savaşını zaten kazandığını yazdı.

DÖVİZ KURLARINDAKİ ANLIK DURUM İÇİN TIKLAYIN...

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Ülkelerin kurlarını zayıflatarak ekonomik üstünlük sağlama çabası dün dünyayı etkisi altına aldı. Avrupa’da yapılan Maliye Bakanları toplantısında gündemin ana maddesi haline gelen konu,  Rusya’da yapılacak olan G20’ye de taşınacak. Öyle ki G7 ülkelerinin konuya dair süreci yumuşatacak bir açıklama yapabileceği de kulaktan kulağa dolaşan bir başka konu.

Fransız dev Societe Generale’nin hazırladığı raporda, kur savaşları teriminin biraz dramatik bir söylem olduğunu belirtildi. Eğer böyle bir savaş varda bu savaşı zaten ABD kazandı diyen SocGen, dün FED Başkan Yardımcısı Janet Yellen’ın da yaptığı açıklamaları işaret ederek hedeflerin tutması halinde dahi bir süre daha faizlerin tarihi düşük noktalarda tutulacağını açıklamasında ABD dolarının uzun vadede zayıf kalmaya devam edeceğinin altının çizilmiş olduğuna dikkat çekti.

Yıl genelinde euronun güçlü kalacağı beklentisi dile getirilirken, Draghi’nin geçtiğimiz hafta kur tarafındaki hareketlerin takip edileceğini açıklaması beklentilerin bir parça altıda kalabileceği kaydedildi. Buna karşılık hala dolar karşından  güçlü konumunu koruması beklenen  euro için yıl sonunda parite tarafında 1.40’lar öngörülüyor.

SocGen raporun olağan dışı krizde olağan dışı önemlerin gündeme gelebileceğinin altı çizilirken, eurodan kaynaklı enflasyonda bir rahatsızlık yaratan durum olması halinde müdahale gelebileceği kaydedildi.

Yıl genelinde ABD ekonomisinin performansının Avrupa’dan daha iyi olacağına dikkat çekilirken, yıl içinde parite tarafında 1.20’lerin görülmesi sonrasında 1.40’lı seviyelerin hakim olacağı görüşü dile getirildi.

 

Hisse Başarıyla eklendi