Satışlarının %15`ini İhracat Geliri Oluşturuyor

15.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



Altı aylık bilançosunda 1 trilyon 400 milyar net kar açıklayan Karsu Tekstil’in toplam satışlarının yüzde 15’ini ihracat gelirleri oluşturuyor. Yunanistan, ABD, İsrail ve Avrupa’ya ihracat yaptıklarını belirten Karsu Tekstil Ticaret müdürü Mustafa demir, yüzde 100 modal ve modal karışımlı iplik üretiminde dünya lideri olduklarını ifade etti. Demir, şirketin yeni yatırım ve ürün gamıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

“Artan modal iplik talebinin karşılanması amacıyla başlattığımız yatırım çalışmasıyla birlikte üretimin yüzde 13 civarında artması hedeflenmektedir. Binası ve altyapısının önemli kısmı tamamlanmış olan bu yatırımla ilgili finansman ise beş yıl vadeli ve iki yılı ödemesiz olacak şekilde Dünya Bankası’ndan ihracat kredisi ile sağlanmıştır. Karsu Tekstil, yüzde 100 renkli modal melanj iplik deneme üretimini tamamalamış ve sipariş almaya başlamıştır.”

Demir, modal elyafın dünyada yalnızca Avustralyalı Lenzing firması tarafından üretildiğini ve bu elyaftan Türkiye’de iplik üretme hakkının da yalnızca Karsu Tekstil’e ait olduğunu sözlerine ekledi.(EKONOMİST)
 

Hisse Başarıyla eklendi