Şanlıurfa'da büyük patlama! En az 30 ölü

20.07.2015 - 13:41 | Son Güncelleme :

Şanlıurfa Suruç İlçesi'ndeki Amara Kültür Merkezi önünde patlama meydana geldi. Patlamada ilk belirlemelere göre en az 30 kişi öldü çok sayıda kişi yaralandı. Patlamanın canlı bomba saldırısı nedeniyle gerçekleştiği iddia edildi

https://i.bigpara.com/i/55big/sanliurfa_patlama_ani.jpg

Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ndeki Amara Kültür Merkezi önündeki çay bahçesinde bugün saat 11.50 sıralarında saatlerinde, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu mensuplarının ’Kobani’nin yeniden inşası’ konusunda basın açıklaması yaptığı sırada, büyük bir patlama meydana geldi.

PATLAMADA CANLI BOMBA İHTİMALİ

Haberin Devamı

DHA'nın haberine göre; bir canlı bombanın yol açtığı sanılan patlamada ilk belirlemelere göre 10’u aşkın insan hayatını kaybetti.

EN AZ 30 ÖLÜ

Reuters ilerleyen dakikalarda ölü sayısının en az 20 olduğunu duyurdu. Sonrasında ölü sayısının 30'ye yükseldiği bilgisi geldi. Çok sayıda kişi de yaralandı. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binaların canları da kırıldı. Bölgeye ambulanslar sevkedilerek yaralılara müdahale ediliyor.

YARALILAR İÇİN KAN ARANIYOR

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Suruç'taki patlamada yaralananlar için Suruç Devlet Hastanesi'nde kan ihtiyacı olduğunu Twitter'dan duyurdu.

KOBANİ'YE GEÇMEK İSTİYORLARDI

Suruç'taki patlama, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na bağlı gençlerin, Kobani'ye geçmek üzere toplandıkları merkezde gerçekleşti. 

Bölgedeki kaynaklar, patlamanın Amara Kültür Merkezi'nde, gençlerin Kobani'ye geçiş amaçlarını anlatmak üzere basın açıklaması yaptıkları sırada gerçekleştiğini kaydediyorlar. 

Haberin Devamı

Gençlerin, başta İstanbul olmak üzere, Kobani'ye geçmek üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinden geldikleri, Kobani'ye yardım, oyuncak gibi malzemeler götürülmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi