`Sandalı sallamazsak faizler düşer`

08.02.2008 - 09:57 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Türkiye`de devlet iç borçlanması azaldıkça, devletin ve ülkenin kredi notu yükseldikçe faiz oranının düşeceğini vurgulayarak, Sandalı sallamazsak, faiz düşer dedi.
Özince, gündemdeki konulara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Türk bankacılık sektörünün bu dalgalanmadan etkilenmeyeceğini söyledi. Türkiye`de bankacılık sisteminin çok sade olduğunu, sanal birtakım işlemlerin söz konusu olmadığını anlatan Özince şöyle konuştu: Görüldüğü gibi bizde ne mortgage krizi, ne de başka bir kriz var. Dünya ekonomisini etkileyecek boyutlara ulaşan gelişmeler var. Birincisi, finansal sıkıntı borsaları etkiliyor. İkincisi, ABD`deki durgunlaşma dünya ekonomisini etkileyecek boyutta olabilir. Bunlardan dolayı Türkiye etkilenebilir ama Türkiye`de bankacılık sektörü en güçlü sektörlerden bir tanesi. Bizim endişe edecek bir durumumuz yok.
Özince, kamuoyunda faiz indirimine ilişkin beklentilerin hatırlatılması üzerine ise, Türkiye`de devlet iç borçlanması azaldıkça, ülkenin kredi notu yükseldikçe faiz oranı düşecektir. Sandalı sallamazsak faiz düşer dedi.

`Vatandaş ayağını yorganına göre uzatmalı`
Kredi kartı kullanımındaki artış ve bununla beraber yaşanan sıkıntılara ilişkin soruları da yanıtlayan Özince, geçen yıl alınan önlemlerle bu sıkıntıların göreceli olarak azaldığını ifade etti. Kredi kartı kullanıcılarını da uyaran Ersin Özince, Vatandaş da ayağını yorganına göre uzatmalı. Borçlanmanın tek yöntemi kredi kartı değil. Kartı olmayan insanlar da borçlanabiliyor diye konuştu.

 

Hisse Başarıyla eklendi