Sanayi karlarında 4 yılın en sert düşüşü

28.09.2015 - 08:43 | Son Güncelleme :

Çin'de sanayi şirketlerinin karları 4 yılın en sert düşüşünü gösterdi.

https://i.bigpara.com/i/55big/cin_650.jpg

Çin'de sanayi şirketlerinin karları, Çin'in altyapı yatırımları öncülüğünde yürüttüğü modelin yendeki devalüasyondan, hisse senedi piyasasındaki sert düşüşten ve zayıf talepten zarar görmesi ile birlikte, en az dört yılın en sert düşüşünü gösterdi.

Sanayi kesimi karları Ulusal İstatistik Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.8 düştü ve en sert düşüşler kömür, petrol ve metal üreticilerinde yoğunlaştı. Bu veri, Bloomberg'in derlediği verilere göre, hükümetin verileri yayınlamaya başladığı Ekim 2011'den bu yana en sert düşüşü işaret ediyor.

Haberin Devamı

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Çin'de hisse senedi piyasasındaki güçlü düşüş ve para biriminin devalüe edilmesi, zaten aşırı kapasite, yavaşlayan yatırımlar ve zayıf imalat sektöründen kaynaklana zorluklarla mücadele eden dünyanın ikinci en büyük ekonomisi için ilave güçlükler yaratıyor. Çin'in resmi imalat sanayi göstergesi geçen ay üç yılın en düşük seviyesine inerken, Bloomberg'in aylık gayrı safi yurtiçi hasıla takipçisi Ağustos ayında % 6.64 ile hükmetin yüzde 7 olan hedefinin altında kaldı.

Şanghay'da Bank of Communications Co. makroekonomi analisti Liu Xuezhi, "Şirketler muazzam operasyonel baskılar ile karşı karşıya," dedi ve "Büyüme ivmesi zayıf be ekonomide aşağı yönü baskı göreceli olarak büyük" şeklinde görüş bildirdi. 

 

Hisse Başarıyla eklendi