Sanal Mağazanı Kendin Aç

22.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Türkiye`de e-ticaret, bankaların başlattığı internet şubesi ile start aldı. Ardından büyük küçük pek çok şirket e- ticarete geçmeye başladı. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye`de de müzik CD`si bilgisayar donanımları, bilet ve kitap gibi ürünler daha çok rağbet görüyor. 2000 yılı başlarında 1 milyon dolayında olan internet kullanıcıları sayısındaki artış hızla devam ediyor. Bu artış e-ticaret pazarının gelişmesine de imkan sağlıyor. E-ticaret çok büyük boyutlara ulaşmadan sistemi oturtanlar gelecekte başarıyı yakalacak.


Ancak kısa vadeli beklentilerin de abartılmaması gerekiyor. Bugün e- ticarete giren şirketler satışlarında ciddi artış beklenmiyor. Ama bugün girmezlerse 5 yıl sonra varlıklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabilirler. İşte Superonline, bo doğrultuda şirketlerin e-ticaret geçişini kolaylaştırmak amacıyla dukkan projesini başlattı. Dukkan projesi Superonline e-ticaret vizyonunu geliştirmesi için attığı ilk adım.


İLK HEDEF KOBİ`LER;

Dukkan` küçük ve orta boy işletmeler için Superonline tarafından sunulan komple bir çözüm platformu. Bu çözümler şirketlere, internet wep tasarımı gibi teknik bilgi birikimi olmadan da kendi sanal mağazalarını kurma imkanı sunuluyor. Amaçların KOBİ`lerin e-ticarete geçişlerini kolaylaştırmak olduğunu söyleyen Superonline İş Geliştirme Müdürü Güneş Ufuk, Dukkan, Kobi`lerde e-ticaret bilinci yaratmak, aynı zamanda da daha masrafsız ve cabuk bir çözüm üretebilmek için planlandı diyor. Türkiye`de KOBİ`ler çok ciddi bir pazar oluşturuyor. Ufuk, böylesine büyük bir pazarı görmemezlikten gelmenin yanlış olacağını vurguluyor.


KOBİ`ler e-ticarete girince gelirlerinde hemen bir artış beklenmemeli. Cirodaki artışın uzun vadede olacağına inanıyoruz. Bugün bir çok KOBİ`nin günü kurtarma çabasında olduklarını vurgulayan Ufuk, bu ürünle onlara iki açıdan fayda sağlayacaklarını belirtiyor. Dukkan projesi bir yandan bir çok yatırımı devre dışı bırakarak maliyetleri düşürürken, diğer yandan da üçüncü bir şahısa ihtiyaç duymadan KOBİ`lere ürünlerini serileyebilecekleri bir ortam sunuyor. Dukkan`ı


NASIL KURARSINIZ?

Dukkan KOBİ`lere yönelik bir çözüm için kolaylaştırıcı uygulamalar da program içerisinde yer alıyor. Masrafsızkolay ve çabuk olması için dukkan içerisinde kurulum sihirbazı yüklediklerini belirten Ufuk, Böylelikle insanlara altı adımda dukkan`ın iskeleti kukurabiliyor. Yani ben kimim, firmam, ana sayfam, bu ürünlerim diyebilecekler. Bu temel ihtiyaçları giderek ve online mağaza haline gelebilir diyor. Bu programı uygulayanlar, internet üzerinden yaratacakları sanal mağazayla e -ticaretin bütün olanaklarına kavuşacaklar. Temel online mağazacılığın fonksiyonlarını içeren dukkan da tüm mağazacılık işlemleri yapılabiliyor. Şirketler hizmet ve ürünler sergileyebiliyor, ayrıca ürünlerini gruplara bağlama, fiyatlandırma, promosyon yapma gibi imkanlara kavuşuyorlar. Müşterileri siparişler ise, e mail ile şirket sahibine ulaştırıyorlar. Şirket sahiplerinin cep telefonlarının kayıtlı olduğunu belirten Ufuk, Sipariş geldiği zaman şirket sahibine SMS yolluyoruz. İşleri kolaylaştırmak için düşündük diyor. Bu uygulamayla dukkan sahibin her defasında internete girmesine gerek kalmıyor. Bir paket program olan dukkan Face Webstore mağzacılık yönetim sistemiyle çalışıyor.


FACE WEBSTORE NEDİR?;

Tekstil, Gıda ve bilişim gibi sektörlerde mal ve hizmet üreten herkesin kullanabileceği, Castor&Pollux bilgisayar danışmanlığı tarafından Türk pazarına sunulan bir yazılım. Face Webstore ile sanal mağazacılıkta bir ilke imza attıklarını söyleyen Castor&Polluxkurucularından İhsan Ölmez, Başta Superonline olmak üzere bir çok firmaya hizmet veriyoruz diyor. Ölmez` e göre bu yazılımın en önemli özelliği insanlara kendi kendine sanal mağaza açma imkanı sunuyor olması. 1994 yılından beri Castor&Pollux , Microsoft aracılığıyla yazılımlar geliştiriyor. (PARA)

 

Hisse Başarıyla eklendi