Sanal bankacılıkta, AB`yi Finansbank temsil edecek

31.07.2003 - 09:13 | Son Güncelleme :


AB`deki 60 banka sanal ülke Arboria`nın kart pazarı için yarıştı. İpi göğüsleyen Finansbank finalde yarışacak

Finansbank, Visa`nın sanal ortamda düzenlediği Dünya Bankalararası Kılık Yarışması`nın elemelerinde en iyi dereceyi alarak finalde AB`yi temsil etme hakkını kazandı. Sanal ülke Arboria`nın kredi kartı pazarında, fiyatlandırma, risk analizi ve müşteri memnuniyetinde en yüksek puanları toplayarak 60 banka arasında birinciliği elde eden Finansbank`ın ekibi, diğer 4 banka ile birlikte şimdi de dünya birinciliği için yarışacak.

Web tabanlı bir kart pazarı simülasyonu şeklinde gerçekleştirilen ve katılan takımlara en iyi kredi kartı programını geliştirebilmeleri için sektörle ilgili bilgi ve becerilerini artırma imkanı sunan yarışmaya, Visa üyesi 76 banka katıldı. Performans kriteri olarak kredi kartları işlemlerinde karlılığın esas alındığı yarışmada, Asya Pasifik, Kanada, Amerika, AB ile Orta Avrupa-Ortadoğu-Afrika bölgelerinin finalistleri belirlendi. AB`yi temsil etme hakkını, en iyi dereceyi elde eden Finansbank elde ederken, diğer bölgeleri temsile hak kazanan bankaların ismi açıklanmadı.

Yarışmanın birincisi, Ağustos ayında belli olacak. Yarışmada elde edilen başarının ardından basının karşısına çıkan Finansbank Genel Müdürü Onur Umut, Visa Challenge katılan üye bankalar arasında en iyi performansı göster-diklerini belirtti. Visa Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nur Öztin Kurak ise Türk bankalarının bir çok alanda Avrupa`da öncü konumda olduğunu söyledi.
 

Hisse Başarıyla eklendi