Samsung borsada da patladı

11.10.2016 - 15:13 | Son Güncelleme :

Samsung, Galaxy Note 7 modeli akıllı telefonların üretimini sonlandıracağını açıkladı.

https://i.bigpara.com/i/55big/samsung_telefon_650_2.jpg

Koreli teknoloji devi Samsung, Galaxy Note 7 üretimine son vereceğini açıkladı. Galaxy Note 7'lerin değişimi sonrasında da devam eden pil problemi dev teknoloji şirketinin bu kararı vermesinin nedeni oldu. 

Samsung amiral gemisi telefonu Galaxy Note 7 modelini yanma ve patlama sorunları nedeniyle toplatmış ve yeniden piyasaya sürmüştü. Değişimin ardından aynı problemlerin devam ettiği yönünde gelen haberlerle birlikte Samsung, Galaxy Note 7'nin üretimini geçici olarak durdurduğunu açıklamıştı.

''KORE BORSASINDA SERT DÜŞÜŞ YAŞADI''

Haberin Devamı

Kore borsasında şirketin hisseleri yüzde 8 gerileyerek bir ayın en sert gün içi düşüşünü yaşadı. Korea Investment & Securities Co. analisti Yoo Jong-woo, “Nedenini bulmalı ve net bir şekilde ne yapılacağını açıklamalılar. Ancak bu şekilde müşteriler başka bir Samsung alırken rahat hissedebilir” dedi.

Ağustos ayında büyük umutlarla piyasaya sürülen Galaxy Note 7'lerin bir çoğunun alev alması ve yangınlara neden olması nedeniyle, Samsung 2.5 milyon cihazı geri çekmek zorunda kalmıştı. Korkunç yangın olaylarından biri, bir kullanıcı uçaktayken yaşanmıştı.

 

 

Hisse Başarıyla eklendi