Saddam Hüseyin`i arama devam ediyor

30.07.2003 - 11:28 | Son Güncelleme :

Saddam Hüseyin´e ait olduğu belirtilen son ses kaydının yayınlanmasının ardından, Amerikan askerleri Saddam Hüseyin´i aramayı sürdürüyorlar


Irak´ın devrik lideri Saddam Hüseyin´e ait olduğu belirtilen son ses kaydının yayınlanmasının ardından, Amerikan askerleri Saddam Hüseyin´i aramayı sürdürüyorlar.

Reuters ajansı, Amerikan askerlerinin, bugün Tikrit yakınlarındakiköylerde Saddam Hüseyin´i aradıklarını duyurdu. Amerikan güçlerinin Tikrit´te dün düzenledikleri baskınlarda gözaltına aldıkları 12 kişiyi sorguladıkları, ayrıca ele geçirdikleri bazı belge ve fotoğraflarla Saddam Hüseyin´in nerede olduğuna dair ipucu aradığı belirtildi. Bu arada, Tikrit´te dün gece devriye gezen Amerikan askerleri, yerel bir hükümet binasının önüne çekilmiş, Uday ile Kusay Hüseyin´in ölümü için yas tutulduğunu belirten siyah bir bayrakla karşılaştı. Saddam Hüseyin´e ait olduğu öne sürülen bir ses bandı dün El Arabiya televizyonunda yayınlanmış, kasette devrik Irak lideri Amerikan askerlerince öldürülen oğulları Uday ve Kusay´ın şehit olduğunu ve ABD´nin kaybedeceğini söylemişti.
 

Hisse Başarıyla eklendi