Sabancı Müzesi Los Angeles Times`ta

09.07.2003 - 10:41 | Son Güncelleme :


Amerika`nın en önemli gazetelerinden Los Angeles Times`ta, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı ile yapılan röportaja ve Sakıp Sabancı Müzesi`nin tanıtımına geniş yer verildi.

Sabancı Holding`den yapılan açıklamaya göre, haberde, Sabancı`nın, İstanbul`un en güzel yerinde bulunan köşkünü, dünya standartlarında bir müzeye dönüştürerek, Osmanlı hat ve resim eserlerinden oluşan paha biçilmez koleksiyonlarını sanatseverlerle paylaştığı belirtildi. ``Ben paylaşmaya hazırım`` diyen Sabancı`nın paylaşacak çok şeyi olduğundan bahsedilen gazetenin 16 Haziran tarihli sayısında yer alan haberde, Sabancı`nın ``Herkes Picasso ve Van Gogh`ları biliyor, ama bizim de 500 sene öncesine dayanan muhteşem kaligrafi eserlerimiz var. Gözler için müzik`` sözlerine yer verildi.

1970`lerde sanat eserleri alarak koleksiyonculuğa başlayan Sabancı`nın bugün, 500`ü aşkın Osmanlı hat eserinden oluşan bir koleksiyon oluşturduğu belirtildi. Haberde, müze yapılırken, Sabancı koleksiyonlarının Lacma`dan Louvre`a dünyanın ünlü müzelerinde sergilenerek, uzun bir yolculuk yaptığı bilgisine de yer verildi.


 

Hisse Başarıyla eklendi