Sabah Grubu 1.1 milyar dolara satışta

04.09.2007 - 14:02 | Son Güncelleme :

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Sabah ve atv`nin satışını 7 Kasım saat 11.00`de gerçekleştirilecek

https://i.bigpara.com/i/55big/

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Sabah ve atv`nin satışını 7 Kasım saat 11.00`de gerçekleştirilecek. Satış için muhammen bedel 1.1 milyar dolar olarak belirlendi.<ımg hspace="10" src="http://i.bigpara.com/i/55big/ATVSABAH1.jpg" align="right" vspace="5">

CNNTURK

İhale kapalı zarfla verilen mali tekliflerin açılması ile başlayacak ve açık artırmaya katılmaya hak kazananların listesi oluşturulduktan sonra, açık artırma aşamasına geçilecek.
 
Kapalı zarf ve açık artırma usullerinin birlikte uygulanması suretiyle gerçekleştirilecek ihale, TMSF`nin onayı ile sonuçlandırılacak.
 
Satış Komisyonu, ihale şartnamesindeki kurallar çerçevesinde kapalı zarfla teklif veren katılımcılar arasından açık artırma aşamasına katılmaya hak kazananların kısa listesini oluşturacak.
 
Kapalı zarf aşamasında verilen en yüksek teklif üzerinden ihaleye açık artırma ile devam edilecek. Kurul, en yüksek teklifin muhammen bedelin altında kalması halinde, ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar verebilecek.
 
Teklifler peşin olarak ABD Doları cinsinden verilecek. Kurul`un ihaleye pazarlık usulü ile devam edilmesine karar vermesi halinde pazarlık, 9 Kasım günü saat 11.00`de yapılacak.
 
Son teklif tarihi 6 Kasım
 
Muhammen bedeli 1.1 milyar ABD Doları olarak belirlenen iktisadi bütünlüğün ihalesine katılabilmek için önyeterlilik alınması gerekiyor.
 
İhale şartnamesinde belirtilen önyeterlilik incelemesi için gerekli belgeler en geç 15 Ekim günü saat 17.00`ye kadar Satış Komisyonu`na teslim edilecek.
 
Önyeterlilik incelemesinde başarılı olan katılımcılar, son tekliflerini, en geç 6 Kasım 2007 günü saat 17.00`ye kadar, idari zarf, mali zarf ve Rekabet Kurumu bildirim zarflarından oluşan kapalı zarflarını verebilecek.
 
Önyeterliliği geçen katılımcıların, ihaleye katılabilmek için TMSF`nin ilgili hesabına 110 milyon dolar teminat yatıracak.
 
Katılım şartları
 
Katılımcı şirketin 2005 yılı ve sonrasına ait olması şartıyla en son yayınlanan ve bağımsız denetim şirketlerince denetlenmiş konsolide mali tablolarında toplam özkaynaklarının asgari 300 milyon dolar tutarında olması gerekiyor.
 
Önyeterlilik başvurusu sahibindeki yabancı tüzel kişinin hissesinin yüzde 25`den az olması halinde, 75 milyon ABD dolarlık sınır, hisse oranıyla orantılı olarak düşürülecek.
 
Şartname, bedelsiz olarak görülebilecek veya 50 bin dolar karşılığı edinilebilecek. Katılımcılar, ancak Satış Komisyonu onayını taşıyan şartnameyi imzalayarak önyeterlilik başvurusunda bulunabilecek.
 
Satış kapsamındaki varlıklar
 
İhaleye konu ticari ve iktisadi bütünlüğü kapsamında, atv televizyonu, Radyo City, Sabah, Takvim, Günaydın, Yeni Asır ve Pas Fotomaç gazeteleri ile Bebeğim ve Biz Merkez, Sinema Merkez, Sofra Merkez, Home Art Merkez, Şamdam Plus, Yeni Aktüel, Para, Global Enerji Merkez, Transport, Hukuki Persfektifler dergileri yer alıyor.

 

Hisse Başarıyla eklendi