Rusya para politikasını sıkılaştırılabilir

11.02.2016 - 15:18 | Son Güncelleme :

Rusya Merkez Bankası Başkanı, "Eğer ihtiyaç olur ise para politikası sıkılaştırılabilir" dedi.

https://i.bigpara.com/i/55big/ruble_rusya_650_3.jpg

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, enflasyonist baskılar ve kur piyasasında artan oynaklığın Rusya Merkez Bankasının para politikasını gevşetme sürecini dondurduğunu bildirdi.

Petrol fiyatları için tahminlerini revize eden ve fiyatların uzun süre düşük kalmaya devam edeceğini öngören Nabiullina, düşük petrol fiyatlarının hali hazırda yüksek enflasyon için ek riskler yaratmakta olduğunu ve bunların para politikasında sıkılaştırmaya yol açabileceğini söyledi.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Haberin Devamı

Nabiullina, "Eğer ihtiyaç olur ise para politikası sıkılaştırılabilir" diye konuştu.

Kurlarda artan br oynaklık olduğunu ve bunun kendilerini endişelendirdiğini de ifade eden Nabiullina, kuru desteklemek için altın/döviz rezervlerinin harcanması taraftarı olmadığını da vurguladı.

Rublede oynaklığın arttığı durumda kur risklerin hedge etmek gerektiğini de belirten Nabiullina, Banka'nın kurlara müdahale etmekten sonsuza kadar kaçınmayacağını da ifade etti. Nabiullina, "Ruble, petrol fiyatları istikrar kazandığında istikrara kavuşacak. Finansal istikrar tehlikeye girdiğinde kurlara müdahalenin kullanılabilir" dedi.

 

Hisse Başarıyla eklendi