Rusya İle Mavi Gaz Görüşmeleri

24.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


-Başbakan Kasyanov, Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakani Ersümer İle Görüştü -Bakan Ersümer: (1) -``Kasim Ayindan İtibaren İlave Ne Kadar Gaz Verebilecekleri Konusunu Görüşüyoruz``


ANKARA (A.A) - 24.10.2000 - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhur Ersümer, Rusya`nın Kasım ayından itibaren ilave ne kadar gaz veribileceği konusunu görüşmeye devam ettiklerini bildirdi. Rusya Federasyonu Başbakanı Mihail Kasyanov, Sheraton Oteli`nde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Cumhu Ersümer ile yaklaşık 40 dakika süren bir görüşme yaptı. Ersümer, görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ersümer, Rusya`nın, Türkiye`nin istediği ``günlük ilave 12 milyon metreküp doğal gazın karşılanıp karşılanamayacağı`` yönündeki soru üzerine, şöyle konuştu: ``Buradaki sıkıntı, ellerinde yeterli doğalgaz olmamasından kaynaklanmıyor.


Bir yandan Ukrayna bir yandan Romanya, bir yandan Bulgaristan`da, doğalgaz miktarının artırılmasıyla ilgili ilave tesisler yapılması gerekiyordu. Biz bu tesisleri yaptık, bitirdik. Kasım ayı sonu itibariyle ilave gazı taşıyabilecek durumdayız. Ancak Başbakan Kasyanov, özellikle Ukrayna geçişinde bazı problemler olduğunu tespit ediyorlar. Kasım ayı başından itibaren ne kadar ilave gaz verebileceklerini görüşüyoruz. Görüşmeler, Samsun`da da devam edecek.`` Ersümer bu arada, Rusya`dan ilave doğalgaz alımı konusundaki görüşmelerin, bir neticiye bağlanacağı umudunda olduğunu kaydetti. (devam edecek)
 

Hisse Başarıyla eklendi