Ruslar THY`nin rotasını değiştirdi

25.02.2008 - 09:25 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Türk Hava Yolları (THY) artan Rus yolcu pazarı nedeniyle rotasını Rusya pazarına çevirdi. Halen Rusya`da 5 hatta uçan THY, bu hatlarda sefer sayısını artırırken, yeni hatlar da açmaya hazırlanıyor.
Rusya pazarından oldukça memnun olan THY, 2007 yılında Rusya uçuşlarında yüzde 70`in üzerinde doluluk oranı yakaladı. THY, 2008`de bu pazarda önce Ufa hattını açmayı planlayarak hedef büyüttü. Halen Moskova, Rostov, Kazan, Ekaterinburg, St.Petersburg`dan İstanbul`a uçan THY, 2008 yılı içinde bu hatlardaki sefer sayılarını artırma kararı aldı. THY yetkilileri, yaz döneminde Rus yolcuların Akdeniz`i tercih etmelerinden dolayı Moskova, Rostov, Kazan, Ekaterinburg, St.Petersburg`dan Antalya`ya direkt seferler koymayı planladıklarını belirtti.
THY, Rusya`da en son açtığı Rostov`a Boeing 737-400 veya 800 tipi uçaklarla gidiyor. İstanbul`dan Rostov`a pazartesi, çarşamba ve cumartesi günleri 21.45`te kalkan THY uçağı yaklaşık 2 saat sonra şehir merkezine 10 dakika mesafade olan Rostov Havalimanı`na iniyor. Mart 2006`da Rostov seferlerine başlayan THY kısa sürede yüzde 80 doluluk oranına erişirken, nisan ayında da Rostov`dan Antalya seferlerine başlayacak.
THY`nin 2008 yılı içinde İstanbul`dan uçmayı planladığı Ufa, 17 yüzyılda Rus egemenliğine giren, nüfusunun neredeyse tamamını `Başkurt` adlı Türk boyunun oluşturduğu bir şehir.


 

Hisse Başarıyla eklendi