Ruslar AFM ile bölgede büyüyecek

28.02.2008 - 09:25 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/
Yüzde 51`lik hissesini 28.5 milyon dolara Rus yatırım şirketi Alfa Group adına A1`e devreden AFM Sinemaları, satış işlemlerinin tamamlandığını açıkladı. Bu satın almayla birlikte, A1`in ve AFM`nin sinema yatırımları Eurosia Cinemas çatısı altında toplanacak.
Alfa Group, Eurasia Cinemas`ın yönetimine de AFM Sinemaları`nın kurucusu Adnan Akdemir`i getirerek, Rusya ve Türkiye başta olmak üzere Ukrayna, Azerbaycan ve Kazakistan gibi ülkeleri hedefliyor. AFM, böylece global marka olma yolunda ilk adımı atmış oluyor.

`Rusya`da biletler daha ucuz`
Yeni dönemde AFM Sinemaları`nın yönetim kurulu başkanı, A1 Genel Müdürü Andrei Terekhov olacak. Hisse satışının tamamlanmasıyla Eurasia Cinemas`ın, Türkiye ve Rusya`da toplam 43 sinema kompleksi ve 244 salonla, bölgenin lider sinema zinciri olacağını belirten AFM Sinemaları`nın yeni dönem Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Akdemir, şunları söyledi: Türkiye`nin halka açık tek eğlence firması ve sektör lideri AFM için Türkiye`de yeni yatırım fırsatlarını değerlendirmenin yanı sıra, yüksek gelişme potansiyeli olan diğer ülkelere ve bölge ülkelerine yönelik yatırımlarını genişletme yolu da açılmış oluyor.
Türkiye`de 180 sinema salonu ve 29 bin koltukla lider olduklarını vurgulayan Akdemir, 2007`de ulaştıkları yüzde 22 pazar payını, büyük sinema kompleksleri oluşturarak ve AVM`lerde çoğalarak sağladıklarını belirtti.
Rusya`da sinema biletlerinin ortalama 4.5 dolar, Türkiye`de ise 6.5 dolar olduğunu belirten Akdemir, Bizde vergiler çok ağır. Son dönemde eklenen THK ek vergisiyle, sektör iyice zorlanmaya başladı. Bunların sektörden götürüsü 1.5 milyon doları buluyor. Zaten KDV ödüyoruz. Gereksiz artışlara itiraz ettik, umarım sesimiz duyulur dedi.
Andrei Terekhov da, AFM`nin artık sermaye eksikliği nedeniyle hiçbir fırsatı kaçırmayacağını söyledi.

 

Hisse Başarıyla eklendi