Rumsfeld Irak`tan asker çekileceğini açıkladı

23.12.2005 - 09:56 | Son Güncelleme :

https://i.bigpara.com/i/55big/

Irak`a dün ani bir ziyarette bulunan ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Irak`taki Amerikan güçlerinin sayısının azaltılacağını açıkladı.

    Rumsfeld, Felluce`deki kampa ziyareti sırasında yüzlerce askere yaptığı konuşmada, Başkan George Bush`un, Irak`ta 17 olan tugay sayısının 15`e düşürme kararı aldığını söyledi.

    2006 baharına kadar ise Irak`taki asker sayısının, genel seçimden önceki sayı olan 138 binin altına düşürüleceğini belirten Rumsfeld, Irak`ın yeni ordusunu eğitmek için bölgede bulunan asker sayısında ise azalma olmayacağını ifade etti.

    Rumsfeld`in yardımcıları, konuyla ilgili ayrıntılı açıklamaların daha sonra Pentagon`dan yapılacağını söyledi.

    ABD yönetimi, seçim sürecinde güvenliği sağlaması için Irak`a 20 bin ek kuvvet göndermişti. Rumsfeld daha önce yaptığı açıklamada, bu askerlerin ocak ayında çekileceğini ve Irak`taki asker sayısının tekrar 138 bin sınırına ineceğini kaydetmişti. 

    Rumsfeld, Afganistan`dan Bağdat`a gelirken, Air Force kargo uçağında, ülkesinin yakında Irak`ta iki tugayın konuşlandırılması planını iptal ederek, bu ülkedeki asker sayısında makul ve ek azaltmaya gideceğini söylemiş, bu konuda kesin bir karar olduğunu açıklamamıştı.

 

Hisse Başarıyla eklendi