Renault 2001`den De Umutlu

02.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :




-Renualt Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar: -``Önümüzdeki Yıl Pazar Payımızı Daha Da Yukarı Çekmek İçin Uğraşacağız`` -``Günlük Politikalarla Türkiye`De İnsanların Ürkütülmemesi Lazım``

İSTANBUL (A.A) - 02.11.2000 - Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, Türk otomotiv pazarında bu yıl yüzde 25`lik bir paya sahip olacaklarını kaydederek, ``Önümüzdeki yıl bu pazar payını daha da yukarı çekmek için uğraşacağız`` dedi. A.A muhabirinin sorularını Auto Show 2000 Fuarı`ndaki Renault standında yanıtlayan Aybar, bu yıl pazarda 490-500 bin adetlik otomobil satılacağının konuşulduğunu dile getirerek, ``Önümüzdeki yıl için ben işin iyi tarafına bakıyorum. Bu yıl ulaşacağımız rakamın yüzde 4-5 yukarısında olacağını düşünüyorum`` dedi.

Pazarın bugünkü olumlu şartlarının sürmesi için günlük politikalarla Türkiye`de insanların ürkütülmemesi gerektiğini vurgulayan Aybar, spekülatif konulara yer vermemek gerektiğini, bu konuda ilgililere çok büyük iş düştüğünü kaydetti. Türkiye`de oluşan dinamik pazar ortamının devamı için herkesin gelişmeye ve ekonomik istikrara güven duyması gerektiğini belirten Aybar, Türkiye`nin otomotivde son derece dinamik ve büyük bir potansiyele sahip bulunduğunu dile getirdi. Aybar, Avrupa`da 1000 kişiye 400-500 arasında bulunan otomotiv sayısının Türkiye`de 67-68 adet olduğuna dikkat çekerek, ``Türkiye`de bu pazar ne olursa olsun bana göre 2010 yılında 1 milyon otomobil satışını bulacak`` dedi.
 

Hisse Başarıyla eklendi