Raysg Ray Sigorta A.s.`nin 18.09.1998 Tarihli Yazisi Asagiya Cikarilmistir.

18.09.1998 - 00:00 | Son Güncelleme :


"Konu: Sermaye Piyasasi Kurulu`nun Seri:VIII No:20 sayili Tebligi uyarinca yapilan aciklamadir.
08.01.1998 tarih ve 02/125 sayili yazimiz ile Sirketimizin mevcut hayat ve saglik sigortalari portfoyunun yasa ve yonetmeliklerde ongorulen duzenlemeler cercevesinde istirakimiz olan Dogan Hayat A.S.`ne devredilecegi Borsaniz Baskanligina bildirilmis idi.
Ayrica 12 Ocak 1998 tarih ve 230/003 sayili yazimiz ile de konu hakkinda daha detayli bilgi verilmistir.
Konu ile ilgili izin Hazine Mustesarligi Sigortacilik Genel Mudurlugu`nden alinmis ve gene Hazine Mustesarligi direktifleri dogrultusunda portfoy devrinin
1) Turkiye capinda basin ve dagitimi yapilan gunluk iki gazetede ilanina;
2) 30 Eylul 1998 tarihi itibariyle yapilmasina; karar verilmistir.
Devir islemi ile ilgili olarak Sirketimizin yukumlulukleri:
1) Devir tarihine kadar sigortalilardan prim tahsili ile istira, ikraz, vade gelimi, vefat ve maluliyet tazminati ve muallak tazminat islemleri devreden sirket tarafindan yapilacaktir.
2) Devir tarihi itibariyle mevcut ferdi ve grup dovize endeksli veya Turk Lirasina endeksli birikimli hayat sigortalari, bir yildan uzun sureli hayat vefat sigortalari, yillik vefat sigortalari ve muallakta bekleyen dosyalar devralan sirkete devredilecektir.
3) Devir tarihinden itibaren sehven devreden sirkete yapilacak hayat sigortalari ile ilgili prim odemeleri devralan sirkete aktarilacaktir.
4) Devir tarihi itibariyle hesaplanacak gun esasli toplam matematik karsilik ile muallak tazminat karsiligi sorumlulugu ve buna karsilik devreden sirketin aktif degerlerinde bulunan bloke 6345 pay Disbank A tipi Degisken Fon ve 30.09.1998 vadeli 75.5 milyar TL nominal degerli Hazine Bonosu devir tarihindeki gun esasli toplam matematik karsiligi tutarina tamamlanarak devralan sirkete aktarilacaktir.
Devir islemi sonucunda Ray Sigorta A.S.`nin aktifleri ve pasifleri ayni tutar kadar (yaklasik 85 milyar TL) azalacaktir, yani hayat sigortalarina olan mukellefiyetler ve karsiligi bloke olarak tutulan degerler Dogan Hayat A.S.`ne devredilmis olacaktir." (IMKB BULTEN)
 

Hisse Başarıyla eklendi