Raymond James Türkiye, Sermaye Artırdı

11.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


İSTANBUL (A.A) - 11.10.2000 - İMKB`de işlem yapma yetkisine sahip ilk ABD kökenli aracı kurum Raymond James Türkiye, sermayesini artırdı. Raymond James`den yapılan açıklamada, geçen yılın Ağustos ayında 620 milyar Türk Lirası sermaye ile faaliyete başlayan kurumun, ödenmiş sermayesini 1 trilyon 984 milyar liraya çıkardığı bildirildi.

Raymond James Financial`ın Türkiye`deki faaliyetlerinin başarılı olduğu ifade edilen açıklamada, bu sermaye artırımı ile birlikte Raymond James`in Türkiye`de yüzde 50 olan payını yüzde 73`e yükseltmek amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Yabancı Sermaye Daire Başkanlığı`ndan yasal izinlerin alınması yönünde yönetim kurulu kararı aldığı da kaydedildi.

Raymond James Türkiye yetkilileri de, faaliyetlerinin ilk yılında yabancı işlemlerde ilk 3`e girerek, geldikleri öncü konum ve atılımları, artırılan sermayeleriyle, kurumsal finans alanında teknoloji ve enerji sektöründeki şirketlerin halka arzlarıyla, portföy yönetiminde Türk ve ABD ürünleriyle büyüyerek, daha güçlü bir şekildefaaliyetlerinisürdüreceklerini ifade ettiler.
 

Hisse Başarıyla eklendi