Rantiye Programı Sabote Ediyor

19.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, ekonomik programın rantiye ve sırtını devlete dayamış kesimlerce sabote edildiğini söyledi.


Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, yüksek faize dayalı spekülatif kazançlar elde etmeye alışmış rantiye grupları ile devletçi modele sırtını dayamış bazı ekonomik grupların enflasyon programını sabote etmeye çalıştıklarını söyledi. Türkiye`nin içinde bulunduğu ekonomik sorunları aşmasının, reel kesimde gerçekleştirilecek dönüşümlerle sağlanacağını vurgulayan ve son 20 yılda azgınlaşıp, kökleşen enflasyonun, yılsonu itibariyle yüzde 30`lara ineceğini de belirten Bahçeli, bunun kolay olmadığını, Türk toplumunun esnafı ile köylüsü ile üreticisi ile burada başarılı bir sınav verdiğini belirtti. Bahçeli, Fakat bundan rahatsız olanlar, buldukları her fırsatta bu programı sabote etmeye, eski alışkanlıklarını devam ettirmeye çalışmaktadırlar dedi. Bahçeli, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmada, Özellikle yüksek faize dayalı, spekülatif kazançlar elde etmeye alışmış olan, rantiye grupları ve devletçi ekonomik modelle, sırtını kamu kaynaklarına dayamış olan bazı ekonomik gruplar bu değişimden rahatsız olmaktadır. Şunu açıkça ifade ediyorum ki, Türkiye istikrara kavuşturacak enflasyonla mücadele programından asla taviz verilmeyecektir.


DIŞ UNSURLAR VE RANTİYE;

Geçen haftalarda Türkiye`de yaşanan finans krizinin bir anlamda konjonktürel olarak ortaya çıkan olaylar, Türkiye üzerindeki baskılarını arttırmak isteyen dış unsurlar ve rantiye kesiminin beklentilerinin kesiştiği bir noktada patlak verdiğini anlatan Bahçeli, Burada bazı köklü reformları zamanında gerçekleştirememiş olmanın rolünü de vurgulamak istiyorum dedi. (YENİ BİNYIL)

 

Hisse Başarıyla eklendi