Putin 115 milyar dolarlık borçtan korkmuyor

22.04.2014 - 11:03 | Son Güncelleme :

Rus şirketleri gelecek 12 ay boyunca ödemesi gereken 115 milyar dolarlık borç için kendi kaynaklarını kullanmak zorunda kalabilir

https://i.bigpara.com/i/55big/vladimir_putin.jpg

Rus şirketleri gelecek 12 ay boyunca ödemesi gereken 115 milyar dolarlık borç için kendi kaynaklarını kullanmak zorunda kalabilir. Ancak kredi derecelendirme kuruluşlarına göre şirketler bu borcu ödeyebilecek kaynaklara sahip.

<ımg hspace="10" vspace="5" src="http://i.bigpara.com/i/55big/vladimir_putin.jpg" align="right">11 Nisan tarihli Moody’s raporuna göre Rus şirketlerin önümüzdeki 18 aylık süreçte sahip oldukları nakdin ve elde edecekleri karın toplamı 100 milyar doları buluyor. 16 Nisan tarihli Fitch raporunda incelenen 55 şirketin yıl sonuna kadar kapalı kalacak bir fon piyasası için yeterli sermayesi olduğu sonucu çıkıyor.

Bloomberg’ün haberine göre rubleden kaçan yatırımcıların taleplerini karşılayacak kaynak da bankalarda mevcut. Rus bankaların 20 milyar dolarlık döviz kaynağı kredilerde kullanılabilir.

Şubat’tan bu yana Rus şirketleri bir tane bile tahvil ihracı gerçekleştirmedi. Gelişen ülke tahvil endeksi yüzde 3,3 değer kazanırken, Rus tahvilleri yüzde 3,3 değer kaybetti.

HABERİN İNGİLİZCE ORJİNAL METNİ İÇİN TIKLAYIN...

 

Hisse Başarıyla eklendi