Protokol Starti.

14.05.1999 - 00:00 | Son Güncelleme :


Haber, siyaset kulislerine bomba gibidustu. MHP lideri Bahceli randevularini iptal ederek, kurmaylari ile protokolu incelemeye basladi.
DSP Saskin: Ecevit`in hazirladigi koalisyon protokolu taslaginin dun Hurriyet`te tam metin yayinlanmasi DSP liderinde ve parti yonetiminde saskinlik yaratti. Ecevit, `Daha ortaklarimiza bile iletmemistik` dedi. Ecevit, protokoli cin `Uzerinde uzlasilamayacak bir metin degil` diye konustu.
MHP olumlu: Protokolun Hurriyet`ye yayinlanmasi uzerine MHP lideri Bahceli, programini iptal ederek kurmaylarini cagirdi. `Uzlasilabilir` denilen protokoldeki turban ve 8 yillik egitime iliskin maddeler de MHP`de `uzlasma saglanabilir` diye yorumlandi. MHP yonetimi, son gelismeler isiginda ` once devlet` dedi.
ANAP memnun: ANAP kurmaylari, protokolu olumlu ve gercekci buldu. Genel Baskan Yardimcisi Kececiler, `Herkes bunun altina imza atar. Belki MHP daha net ifadeler isteyebilir. Yani, laikligi elbetteki herkes korur. Aleyhine bir sey soylemek mumkun mu? Kosullar gerektirirse, uzerinde herkes degerlendirme yapar` dedi. (HURRIYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi