Prim affında süre 20 gün daha uzadı

01.08.2008 - 09:03 | Son Güncelleme :

28 Temmuz`da dolan sürenin 20 gün daha uzatılmasını öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi

https://i.bigpara.com/i/55big/349farukcelik.jpg

SSK ve BAĞ-KUR`un prim alacaklarının yapılandırılması konusundaki 28 Temmuz`da dolan sürenin 20 gün daha uzatılmasını öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu`nda kabul edildi.



TBMM Genel Kurulu`nda kabul edilen Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören kanuna göre, Milli Eğitim Bakanlığı`na bağlı her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında ilgili mevzuat çerçevesinde uzman ve usta öğretici olarak çalıştırılanların prime esas kazançları; prim ödeme gün sayısı 30 günü aşmamak kaydıyla bir takvim ayı içinde kazandıkları brüt ek ders ücreti toplam tutarının prime esas günlük kazanç alt sınırına bölünmesi sonucu hesaplanacak.

Kabul edilen bir önergeyle, usta öğreticilere emeklilik hakkı tanındı. Usta öğreticeler, sağlık hizmetlerinden de faydalanabilecek.

Kamu idarelerinin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevleri, yürürlükten kaldırılan kanunlardaki hak ve yükümlülükler çerçevesinde ilgili kayıt ve işlemler kurum tarafından devralınan tarihe kadar devam edecek. Ancak devir süreci 3 yıl içinde tamamlanacak.

Devlet memurlarının sağlık hizmetlerine ilişkin giderlerin, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanmaya başladığı tarihten itibaren kamu idareleri tarafından bu sigortalılar için her ay emekli keseneklerine esas aylıklarının yüzde 12`si oranında ayrıca genel sağlık sigortası primi ödenecek.

 

Hisse Başarıyla eklendi