Porcan da İMKB`de

01.12.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Türkiye`ye otomatik ürün tanımlama teknolojisi olarak adlandırılan barkod`u getiren firma olarak da tanınan Porcan, halka açılma konusunda son aşamaya geldi.


Hollandalı Mackley International B.V. ile yarı yarıya stratejik bir ortaklık kuran Porcan kasım ayı içinde İMKB`de işlem görmeye başlamayı hedefliyor. Barbaros Aba, şirketin yüzde 25`lik bölümünü halka arz etmeyi planladıklarını belirtti. Borsaya açılmanın bilişim şirketlerinin sağlıklı büyümesinde ve dışa açılmasında büyük etkisi olduğunu vurgulayan Aba, Türkiye bilişim alanında hâlâ ses getirici şirketler doğuramadı ve pazar yeteri kadar büyüyemedi. Bu noktada şirketlerin artık `Nasıl sağlıklı büyürüz` sorusuna yanıt bulmaları gerekiyor dedi. Küçük yatırımcıların da yurtdışında teknoloji hisselerinin düşüşlerinden etkilenerek bilişim sektörüne soğuk davranmamaları gerektiğini anlatan Aba şunları söyledi:
Türkiye`de ciddi bir ekonomik program uygulanıyor, bu yüzden birtakım sıkıntılar yaşanıyor. Yatırımcı açısından zor karar verilen bir dönem, çünkü göstergeler değişiyor. Ancak enflasyon düştüğü zaman gerçek ekonomi araçları ön plana çıkacak. Borsa da önemli yatırım araçlarından biri olacak. İMKB`de bilişim şirketleri bir elin parmakları kadar, ancak bu sayı artacaktır. (RADİKAL)

 

Hisse Başarıyla eklendi