POAŞ` ta, Sıra Bayi Operasyonuna Geldi

27.10.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Yüzde 51`i İş Bankası - Doğan Holdıng konsorsiyumuna geçen POAŞ`ta bin 200 işçinin çıkartılması ardından sıra bayi operasyonuna geldi. Yeni oluşturulacak iş planı çerçevesinde, POAŞ bayiliği için franchising modelinin gündeme gelmesi bekleniyor. Türkiye genelinde 4 bin 700`ü akaryakıt, kalanı fueloil ve maeni yağ olmak üzere yaklaşık 5 bin 700 bayisi bulunan POAŞ`ta özelleştirme sonrası oluşturulan yeni strateji ile bayi başına düşen satış rakamlarının arttırılmasıyla birlikte büyüyen potansiyelin franchising modeli ile desteklenerekbayi harcamalarının düşürülmesi gündemde.


Önümüzdeki günlerde bayilerle ilgili kararını da alacak olan POAŞ Yönetim Kurulu, bayilerinden, getirilecek yeni standartlara uymalarını isteyecek. Standartlara uyum sağlamayan bayilerin akitleri feshedilecek. Ardından da facshising modeli ile yeni bayiler kazanılmaya çalışılacak.


Öneriler Arasında; POAŞ`ınpazarlama grubu tarafından seçilen franchise modellerinin bayilere düşük faizli kredi ile desteklenerek sunulması da bekleniyor. Franchise gelirleri bayilere bırakılacak ve bayi masrafları azaltılacak. Ayrıca, franshise modelinin de etkisiyle bayilerin ürün satışları arttırılacak. Yeni pazarlama stratejisi kapsamında bir bayi eğitim programı olarak, servis düzeyinde beklenen artışlara cevap verebilecek düzeye ulaşacak. Bayilerin ödeme sürelerinin pazarda mevcut rekabet ortamı uygun olarak belirlenecek, bu düzenleme sırasında oluşacak farkların Otomatik Fiyat Mekanizması ile belirlenen kar marjlarında yapılacak ayarlamaların yanı sıra diğer işletme geliri ile desteklenecek.


TİCARİ ŞUÇLAR İÇİN ÖNLEM ALINACAK;

Ayrıca, bayiler tarafından yapılabilecek anlaşma ihlalleri sonucunda oluşabilecek ticari suçların önlenmesi için ciddi önlemler alınması da gündemde. Bayilerle kurulacak daha iyi ilişkilerin sonucunda, sone eren bayilik kontratlarında daha yüksek oranlarda yenilenmelerin elde edilmesinin yanı sıra pazarlama departmanı altında kurulacak ayrı bir birimle , bayilerin sorunlarının anlık düzeyde takipleri sağlanacak. (DÜNYA)
 

Hisse Başarıyla eklendi