Poas`ta Buyuk Cekisme Bugun.

03.03.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


Petrol Ofisi A.S.`ninyuzde 51 hissesinin satisina iliskin ihale bugun yapiliyor. Ihalede en yuksek teklifi veren firmanin teklifi, acik artirmanin baslangic fiyatini olusturacak. Ilk ihalede 10`ar milyon dolar olan artirimlarin bu ihalede 54`er milyon dolara cikmasi bekleniyor. Ayrica, gectigimiz hafta sonu tekliflerini revize eden sirketlerin, daha once yatirdiklari 30 milyon dolarlik teminat mektuplarinin, tekliflerin yukselmesi ile birlikte 60-70 milyon dolara kadar ciktigi bildirildi. Petrol Ofisi`nin ikinci ihalesi icin nefesler tutuldu.

Ilk ihalede ortaya cikan saibeler, Rekabet Kurulu`nun PUIS`in ihaleye giremeyecegi yonundeki karari ve Ankara Is mahkemesinin Petrol-Is Sendikasi`nin muracaati dogrultusunda yurutmeyi durdurma karari vermesi nedeniyle satisi gerceklestirilemeyen POAS7in ikinci ihalesi buyuk onem tasiyor. Bu ihalede, Turkiye`nin onde gelen firmalarindan olusan 4 konsorsiyum yarisacak. Dis Ticaret mustesarligi Ugur Ercan salonu`nda, basina ve kamuoyuna acik olarak gerceklestirilecek ihale, sabah saat 10.00`da baslayacak. Ihale nedeniyle, POAS`in borsada islem goren tahtasi bugun kapali tutulacak. IHalede en yuksek teklifi veren firmanin teklifi ile acilis yapilacak. Daha sonra tekliflerin 15`er milyon dolar artirilmasi istenecek.

Acik artirma icin yapilan turlara, en yuksek teklifi veren firmalarla devam edilecek. Bu arada teklifini artiramayan konsorsiyumlar cekilecek. En yuksek teklifi veren konsorsiyumun ihaleyi kazanmis olacak. Bugun yapilacak acik artirma ile POAS`in yuzde 51 hissesinin blok satisi teknik olarak tamamlanmis olacak. ARdindan teklif, onay alinmak uzere Rekabet Kurulu`na gonderilecek. Kurulun onayinin ardindan sonuc Ozellestirme Yuksek Kurulu`na sunulacak ve ihalenin diger asamalari da tamamlanmis olacak. Bu onayalrin tamamlanmasinin ardindan kazanan teklif sahibine bildirim yapilacak ve finansman saglanmasi icin 90 gun sure taninacak. 51 hissesinin satisi 2000 yilinin ikinci ceyreginde tamamlanarak, satis anlasmasi imzalanacak. Daha sonra POAS`in kalan hisselerinin halka arzi ile ilgili calismalar gundeme gelecek. (DUNYA)

 

Hisse Başarıyla eklendi