POAŞ: Sahte hisse için dava açtık

22.07.2003 - 08:54 | Son Güncelleme :


Petrol Ofisi (POAŞ), Bayındırbank kasasında rehnedilen şirket hissesinin ikizinin basılarak Takasbank`a ibraz edildiğinin belirlendiğini belirterek, sahte hissenin iptali istemiyle dava açıldığını bildirdi.

Petrol Ofisi`nden yapılan açıklamada, basında şirketin hisseleriyle ilgili olarak haberlerin yer aldığı hatırlatıldı. Açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü`nün şirkete ait 10`uncu tertip A grubu hisselerden halen Takasbank kasasında bulunduğu öğrenilen 573 seri nolu hisse senedinin ikizinin bulunup bulunmadığını veya ilgili hissenin çalınmış olup olmadığını sorduğu belirtildi.

Söz konusu hissenin aslının Bayındırbank`ta rehin edilmiş olduğu ve halen Bayındırbank kasasında bulunduğu kaydedilen açıklamada, Takasbank`daki hissenin sahte olmasının ‘‘kuvvetle muhtemel’’ olduğunun ifade edildiği vurgulandı.

Bayındırbank kasasında bulunan senet aslının ikizinin basıldığı ve bu ikizin de Takasbank`a ibraz edildiğinin tespit edildiği belirtilen açıklamada, sözkonusu ikiz hissenin iptali istemiyle şirket tarafından dava açıldığı kaydedildi. Şu ana kadar yapılan çalışmalarda ikiz ya da sahte başka senet bulunduğuna ilişkin bir bulgunun olmadığı bildirildi.
 

Hisse Başarıyla eklendi