Playstation Çılgınlığı

16.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :

Playstation 2 Piyasayı Sarstı


Japonya`da uzun kuyruklar oluşturan Playstation 2, geçen hafta ABD`yi sarstı. Avrupa ülkeleri de oyun konsolunu almak için 24 Kasım`ı bekliyor.


Japon elektronik devi Sony`nin ünlü oyun konsolu Playstation`ın 2. versiyonunu Amerikalıların geçen hafta kapışmasının ardından, Avrupa ülkeleri de 24 Kasım`ı beklemeye başladı. Sony`nin Playstation 2`yi Mart ayında Japonya`da piyasaya sürmesinden sonra uzun bekleyişleri Perşembe günü sona eren Amerikalılar, büyük elektronik mağazalarının önünde bir gece öncesinden kuyruklar oluşturdu.
Yeni ürününü Noel öncesi piyasaya sürerek büyük bir satış patlaması yapmayı hedefleyen Sony, Avrupa ülkelerindeki müşterilerine haftalar öncesinden uyarıda bulunarak, herkese yetecek oyun konsolu bulunmadığını ve önceden rezervasyon yapmak gerektiğini bildirdi.


Fransa`da 50 bin fanatik şimdiye dek rezervasyon yaparak, ilk gün oyun konsoluna sahip olmaya hak kazanırken, Sony rezervasyon yaptırmayanlar için sadece 20 bin oyun konsolu gönderecek. İngiltere için de önce 200 bin olarak açıklanan kota 165 bine düşürüldü. Sony Computer yetkilileri, bu ürünü yegane olarak üreten Tokyo yakınlarındaki fabrikadan Avrupa`ya hava köprüsü kurduklarını belirterek, her biri 27 bin oyun konsolu taşıyan dünyanın en büyük yük uçağı Antonov`dan 6 adedin kıtaya uçtuğunu kaydettiler. Dünyada şu ana kadar 20 milyar dolarlık satışla sinema gelirlerini ikiyi katlayan ve ilk olarak 6 yıl önce piyasaya sürülen Playstation, Avrupa`da 20 milyon evde bulunuyor. İlk Playstation modelinden yaklaşık 72 milyon adet satıldı. Playstation 2 şimdiye kadar Japonya`da 3 milyon satarken, ABD`de satışın yıl sonuna kadar 1 milyona, Avrupa`da da 3 milyona ulaşacağı sanılıyor. DVD okuyucusuna ve 128 bit renk derinliğine sahip Playstation 2`nin, diğer Avrupa ülkeleriyle birlikte Türkiye`de de yaklaşık 360 dolara satışa sunulması bekleniyor. (FİNANSAL FORUM)


 

Hisse Başarıyla eklendi