Playstation 2 Çılgınlığı 24 Kasım`da Türkiye`de

13.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :


DVD ve CD özelliklerine sahip yeni oyun konsolu eskisine göre çok daha hızlı. Renkleri ve görüntüleri de daha derin ve ayrıntılı.


Sony`nin ikinci jenerasyon oyun konsolu Playstation 2, Japonya ve ABD`den sonra Türk oyun meraklılarıyla tanışıyor.24 Kasım tarihinde piyasaya çıkması beklenen Playstation 2 Japonya ve ABD`de 299 dolardan (203 milyon 600 bin lira) satışa sunulmuştu. Şu ana kadar 4 milyondan fazla satıldığı tahmin edilen Sony`nin yeni oyun konsolu, ABD`de piyasaya çıktığı gün video oyunları pazarında yüzde 11`lik bir pazar payına ulaştı. Sony`nin Playstation oyun konsolu, oyun meraklısı olmayan birçok insana bile ekranın karşısında, ateş ettirip, kayak yaptırtmıştı. İlgi o denli olağanüstü olmuştu ki Yalnızca ABD`li portal Yahoo`da 474 adet Playstation kulübü kuruldu. Playstation meraklıları evlerde bir araya gelip oyun oynuyor, özel Playstation koltukları alınıyor, internette Playstation kulüplerinde oyunlarla ilgili tartışmalar yapılıyordu. Bu olağanüstü başarının ardından Sony Playstation 2`yi 4 Mart tarihinde Japonya`da piyasaya çıkarttı. Oyunun şu ana kadar 4 milyon adetten fazla sattığı belirtiliyor.


İNTERNETE UYUMLU;

Oyun meraklılarının büyük bir çoğunluğunun internet kullanıcısı olması yepyeni bir trendi de ortaya çıkarttı: İnternet uyumlu oyunlar. Sega Dreamcast, Nintendo
Dolphin, Microsoft X - Box gibi İnternete bağlanabilen ve böylece hiç tanımadığınız insanlarla oyun oynama imkanını getiren oyun konsolları bu nedenle gözde. Playstation 2`de internet erişimine olanak sağlayan yapısıyla yeni jenerasyon oyunlar arasında önemli bir yer ediniyor. Playstation 2 ile bir süre sonra internete bağlanıp oyun oynamak mümkün olacak.


AÇIK ARTIRMADAN ALABİLİRSİNİZ;

Playstation 2`yi piyasaya çıkmadan önce almak isteyenler için açık artırma sitesi ebay.com fırsat sunuyor. Yaklaşık 100 oyun konsolunun açık artırma yöntemiyle satıldığı sitede Playstation 2 için de bir açıkartırma sayfası bulunuyor. 128 bitlik merkezi işlemcisi olan Playstation 2, 294 MHz`lik hızı ve 32 RAM kapasitesi ile dikkat çekiyor. DVD ve audio CD özelliklerine de sahip. Grafik işlemcisinin 4 megabitlik ek hafızası var. Renkler ve görüntü daha derin ve ayrıntılı. Ancak yalnızca tek bir gamepad ile satılıyor. (MİLLİYET)
 

Hisse Başarıyla eklendi