Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Görev Dağılımı

07.11.2000 - 00:00 | Son Güncelleme :



-Komisyon Başkanlığına Metin Şahin Yeniden Seçildi -Komisyon Perşembe Günü 3 Kamu Bankasının Özelleştirilmesine İlişkin Tasarıyı Görüşecek -Maliye Bakanı Oral, Cuma Günü 2001 Bütçesini Komisyona Sunacak

ANKARA (A.A) - 07.11.2000 - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı`na DSP Antalya Milletvekili Metin Şahin yeniden seçildi. TBMM Genel Kurulu`nda üyerinin seçiminin ardından ardından en yaşlı üye sıfatıyla DYP Eskişehir Milletvekili Mehmet Sadri Yıldırım başkanlığında toplanan Plan ve Bütçe Komisyonu`nda gizli oyla seçim yapıldı. Seçim sonucunda, Başkanlığa DSP Antalya Milletvekili Metin Şahin, Başkanvekilliği`ne MHP Ankara Milletvekili Hayrettin Özdemir, Sözcülüğe ANAP Kırıkkale Milletvekili Nihat Gökbulut ve Katip Üyeliğe de DSP Bartın Milletvekili Cafer Tufan Yazıcı seçildi. Başkan Metin Şahin, üyelere teşekkür ettikten sonra komisyonun gündemi hakkında bilgi verdi. Bütçe görüşmeleri sırasında pazartesi günleri mi yoksa cumartesi günleri mi çalışması gerektiği konusunda üyelerin eğilimini alan Şahin, üyelerin eğilimine uyarak pazartesi günü de çalışılmasını kararlaştırdı.

-KAMU BANKALARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ-

Metin Şahin, 9 Kasım Perşembe günü Halk Bankası, Emlak Bankası ve Ziraat Bankası`nın özelleştirilmesine ilişkin yasa tasarısının görüşüleceğini açıkladı. Başkan Şahin, 10 Kasım cuma günü de Maliye Bakanı Sümer Oral`ın 2001 Bütçesini Komisyona sunacağını söyledi.
 

Hisse Başarıyla eklendi