Piyasaların yeni aşkı Varoufakis

28.04.2015 - 11:03 | Son Güncelleme :

Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis, attığı her adım ve yaptığı her açıklamayla piyasaları hareketlendirmeye devam ediyor

https://i.bigpara.com/i/55big/varouvakis_111111.jpg

Varoufakis, son olarak piyasaların yeni aşkı olarak da gösterildi.

Bloomberg'de yer alan bir haberde, Varoufakis'in geçen hafta gerçekleşen Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısında, kendisine yönelik kapalı kapılar ardında gelen "amatör, kumarbaz ve sorumsuz" açıklamalarına yönelik verdiği yanıtla Atina borsasında yükseliş yarattığına işaret edildi.

Yunan Maliye Bakanı bu eleştirilere karşı aktif olarak kullandığı Twitter sayfası üzerinden "Onların benden nefret etmesini seviyorum" yazdı. Haberde, bu açıklamanın Yunan borsası ve yunan tahvillerinde hareketlenme yarattığına işaret edildi.

Haberin Devamı

Yunan Maliye Bakanı'nın kendi meslektaşlarını hedef alan tweeti üzerine Atina borsası yüzde 5'e yakın değerlendi.

Yunan tahvillerinin faizinde de düşüş yaşandı.

Ancak Yunan hükümeti, Varoufakis'i piyasalar kadar desteklemiyor olabilir. 

Son olarak Yorgo Kırbaki'nin haberine göre, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, geçen hafta Riga’da yapılan Euro Bölgesi Maliye Bakanları (Eurogroup) toplantısında çıkan kavgadan sonra, kabinesinin ‘süper star’ı Maliye Bakanı Yianis Varufakis’in yetkilerini kısıtladı.

Çipras, Yunanistan’ın kreditörleri ile (AB ve IMF) müzakereyi yürüten heyetin koordinatörlüğüne Maliye Bakan Yardımcısı Efklidis Tsakalatos’u getirdi.

Haberin Devamı

Başbakan Çipras, eski adıyla “Troyka” yeri adıyla “Kurumlar”ın Brüksel ve Atina’daki heyetlerinin Yunan temsilcilerini de değiştirdi.

Her iki heyette de Varufakis’in yakın çalışma arkadaşları devre dışı bırakıldı. Çipras, Maliye Bakanı Varufakis’in gönlünü almak için de “Hükümetin kararları çerçevesinde hareket ediyor ve aynı şekilde çalışmaya devam edecek” açıklaması yaptı.

Varoufakis, Yunanistan seçimlerinden Çipras'ın zaferle ayrılmasından sonra, dünya basınından ekonomi bilgisi kadar tipi ve fiziki özellikleriyle de yer almıştı.

Haberin Devamı

Yunanistan'ın AB kredilerinden faydalanmasına en fazla karşı çıkan ülkelerden Almanya'da bile basın bakanı "seksi" olarak tanımlamıştı.

Almanya`nın kamu televizyonlarından ZDF`de ana haber sunucusunun Varoufakis`i Hollywood yıldızı Bruce Willis`e benzetmişti.

Yine Alman dergisi Stern, sadece Yunan Maliye Bakanı`nın "klasik erkeksiliğini" konu edinen bir dosya hazırlamıştı.

Dergide, "Dünyanın en saygın ekonomistlerinden biri değil ama tüm o gri takım elbiseli adamlardan farklı bir duruşu var" denilmişti.

Varoufakis, katıldığı bir konferansta Yunanistan'a yönelik reform çağrılarını sert dille yineleyen Avrupalı liderlere karşı el hareketi de yapmış ve bu da yine günlerce basını meşgul etmişti.

 

Hisse Başarıyla eklendi