Piyasalarda yeni korku 'Hong Kong' mu?

30.09.2014 - 09:19 | Son Güncelleme :

Uluslararası piyasalar, Hong Kong'daki protestolar ve Çin imalat sanayi verisinin kötü çıkmasından endişeli...

https://i.bigpara.com/i/55big/yabanci_borsa_650_2.jpg

<ımg class="yeniImg" border="0" src="http://i.bigpara.com/i/55big/yabanci_borsa_650_4.jpg">

Uluslararası piyasalar, Hong Kong'daki protestolar ve Çin imalat sanayi verisinin kötü çıkmasından endişeli...

Asya hisse senetleri, Hong Kong'da artan tansiyon ve Çin'de imalat sanayi verisinin tahminlerin altında kalmasının ardından değer kaybetti ve bölge hisse senetlerinin gösterge endeksi Mayıs 2012'den bu yana en hızlı aylık kaybına yöneldi. Dolar, küresel finansal krizden bu yana en güçlü çeyrek dönem yükselişini daralttı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi, Tokyo saati ile 12:33'te, yüzde 0.9 aşağıda seyrediyordu ve Eylğl ayında yüzde 5.4 düştü. Hang Seng Endeksi, demokrasi yanlılarının düzenlediği protesto gösterilerinin şehirde karışıklık yaratması ile birlikte yüzde 1.4 geriledi. Bloomberg Dolar Spot Endeksi dört yılın zirvesinden yüzde 0.1 gevşedi ve Yeni Zelanda doları 2008'den bu yana en kötü çeyrek dönemini gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Petrol New York'ta yüzde 0.3 düştü.

DÜNYA BORSALARINDAKİ SON DURUM İÇİN TIKLAYIN...

Küresel hisse senetleri, Fed'in faizleri artıracağı spekülasyonu ve jeopolitik gerilimlerin riskten kaçışı getirmesi sonucu bir yılı aşkın sürenin ilk çeyrek dönem zararına yöneldi ve ülke tahvilleri şirket tahvillerine göre 2011'den bu yana en iyi performansını gösteriyor. Hong Kong'daki protestoların öğrenci liderleri, taleplerinin karşılanması için 1 Ekim'i son tarih olarak belirledi. Çin'de anakara piyasaları bir hafta boyunca tatil nedeniyle kapalıyken, bugün HSBC Holdings Pls ve Markit Economics'in açıkladığı imalat sanayi satınalma yöneticileri endeksi (PMI) verisi bu ay beklenenden daha yavaş bir genişleme gösterdi.

Singapur'da IG Ltd. stratejisti Ryan Huang, İnsanların paralarının bir kısmını masadan almaları için oldukça fazla bahaneleri var, ded, ve Fed'in parasal genişlemesinin gelecek ay sonlandırılması planlanıyor ve yatırımcılar faiz artırımının zamanlamasını düşünüyor. Çin ekonomisi yavaşlıyor ve Hong Kong'daki protestolar jeopolitik endişelere ek teşkil ediyor şeklinde görüş bildirdi.

 

Hisse Başarıyla eklendi